Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Επιβεβαιώνει το Υπουργείο- αθετεί ο Επιχειρηματίας…

Επιβεβαιώνει το Υπουργείο- αθετεί ο Επιχειρηματίας…

0

Τα νέα (;) για το θέμα της Καπνικής Μιχαηλίδη

Εργατικό Κέντρο Ξάνθης: Δεχόμαστε την ανακοίνωση του κ. Γιακουμάτου, διαφορετικά…

 

Δύο ανακοινώσεις εστάλησαν στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης το πρωί της Παρασκευής σχετικά με το θέμα της Καπνικής Μιχαηλίδη.

Η πρώτη από το γραφείο του Υφυπουργού Απασχόλησης κ. Γιακουμάτου, η οποία ανέφερε:

«Παρέμβαση στο θέμα που έχει δημιουργηθεί στην Ξάνθη με την βιομηχανία επεξεργασίας καπνού «Καπνική Μιχαηλίδη» έκανε σήμερα (23-2-2005) ο Υφυπουργός Απασχόλησης Γεράσιμος Γιακουμάτος. Μετά από συνεχείς διαβουλεύσεις μεταξύ εργοδότη- εργαζομένων και Υπουργείου, τελικά συμφωνήθηκε να λειτουργήσει το εργοστάσιο για 3.000.000 κιλά καπνού διαφόρων ποικιλιών και 2.000.000 κιλά καπνού ποικιλία μπασμά. Στο εργοστάσιο θα απασχοληθούν τουλάχιστον 300 άτομα και υπήρξε συμφωνία και από τις δύο πλευρές, εργοδότη και εργαζομένων για το 2005 να υπάρξει εργασιακή ειρήνη.

Επίσης, διαψεύσθηκαν τα συκοφαντικά σενάρια περί μετεγκατάστασης της μονάδας στα Σκόπια καθώς η εταιρεία θα παραμείνει στην Ελλάδα».

Ακολουθεί δεύτερη ανακοίνωση, αυτή του Σωματείου «Καπνεργατοϋπαλληλικής Ένωσης Νομού Ξάνθης» η οποία ανέφερε:

«Μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2005 μεταξύ του κυρίου Μιχαηλίδη και του Υφυπουργού Απασχόλησης κυρίου Γιακουμάτου , πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις σχετικά με την πορεία της λειτουργίας του εργοστασίου στην Ξάνθη.

Για τις σχετικές αποφάσεις ενημέρωσε ο Υφυπουργός κύριος Γιακουμάτος τους εκπροσώπους των εργαζομένων στην εκ νέου συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23.2.2005, κατά την οποία ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε ρητά για την εξασφάλιση της λειτουργίας του εργοστασίου στην Ξάνθη με τρία εκατομμύρια κιλά καπνού διαφόρων ποικιλιών και δύο εκατομμύρια κιλά επιπλέον της ποικιλίας καπνού μπασμά, κάτι που ερμηνεύεται με τριακόσιες θέσεις εργασίας μέσα στο τρέχον έτος 2005.

Μετά από τις παραπάνω εξελίξεις, το Σωματείο «Καπνεργατοϋπαλληλική Ένωση» εκπροσωπώντας το σύνολο των εργαζομένων του εργοστασίου, επιθυμεί να εκφράσει τις ευχαριστίες του τόσο στο πρόσωπο του Υφυπουργού Γεράσιμου Γιακουμάτου ο οποίος δεσμεύτηκε για τις παραπάνω αποφάσεις, όσο και σε όλους τους φορείς του Νομού Ξάνθης, Βουλευτές, Εργατικό Κέντρο Ξάνθης Σεβασμιότατο Μητροπολίτη που συνέβαλαν τα μέγιστα για τη θετική έκβαση των ενεργειών».

Ν. Παπαβασιλείου: «εγώ τέτοια μαθηματικά δεν γνωρίζω…».

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου παρευρέθηκε και στις δύο συναντήσεις που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με τον κ. Γιακουμάτο για το θέμα της Καπνικής Μιχαηλίδη.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο κ. Γιακουμάτος με τον κ. Μιχαηλίδη παρουσία των φορέων, ειπώθηκε ότι εξασφαλίζεται η λειτουργία του εργοστασίου με 3.000.000 κιλά διαφόρων ποικιλιών και 2.000.000 κιλά καπνού τύπου μπασμά.

«Πήραμε το σχετικό δελτίο τύπου (περί εργασιακής γαλήνης…), υπογράφηκαν τα πρακτικά…»

Και ξαφνικά…ενημερώνει ο πρόεδρος της ΟΣΕΓΟ τον πρόεδρο του εργατικού κέντρου Ξάνθης, λέγοντάς του πως επικοινώνησε μαζί του ο κ. Γιακουμάτος για να του πει πως ο κ. Μιχαηλίδης, δέχεται τα 3.000.000 κιλά εκ των οποίων τα 2.000.000 θα είναι μπασμάς.

«Εγώ εκείνο το οποίο ξέρω είναι ότι μπροστά μου ακριβώς είχε το μολύβι και έγραφε ο κ. Γιακουμάτος…και ήταν 3.000.000 κιλά και 2.000.000 κιλά, μας κάνουν πέντε εκατομμύρια κιλά…και του το είπε! Τώρα αν αθροίσουμε το δύο με το πέντε και μας κάνει τρία…εγώ τέτοια μαθηματικά δεν γνωρίζω…».

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, υπάρχει τόσο σεβασμός όσο και πίστη στο δελτίο τύπου του Υφυπουργού.

«Αν όμως ο Επιχειρηματίας κ. Μιχαηλίδης με νέα ανακοίνωσή του τα αθετεί όλα αυτά…τότε είναι ανακόλουθος της υπόσχεσής του απέναντι στην Κυβέρνηση η οποία από εδώ και στο εξής φέρει την ευθύνη…».

 

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Οι Γιατροί του Κόσμου συνεχίζουν…

Καθοριστική η παρουσία τους στην Νοτιοανατολική Ασία. Μιλά στο «Ε» η κ. Ελευθερία Παρθενοπ…