Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Μαθητές δημοτικών και γυμνασίων της Αλεξανδρούπολης εξασφάλισαν την συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο διαγωνισμό της Robotics Championship

Μαθητές δημοτικών και γυμνασίων της Αλεξανδρούπολης εξασφάλισαν την συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο διαγωνισμό της Robotics Championship

0

Επισκέφθηκαν τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης ο οποίος τους έδωσε θερμά συγχαρητήρια


Είναι οι ROBOBUILDERS, οι Lego Parea, οι Robohaio, οι Spike Roboτερόπιτες, οι Robostars, οι BrickBuilders, οι RoboExperts, οι RoboHearts και διαθέτουν τόση δημιουργικότητα, ευφυία και φαντασία όσο και τα ονόματά τους!.

Πρόκειται για μαθητές και μαθήτριες δημοτικών σχολείων και γυμνασίων της Αλεξανδρούπολης που υπό την καθοδήγηση των προπονητών τους πέτυχαν σπουδαίες διακρίσεις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής UML εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή τους στον Παγκόσμιο διαγωνισμό της Robotics Championship στην Oradea της Ρουμανίας τον Μάιο του 2024 και στον Παγκόσμιο διαγωνισμό της F.I.R.A. στη Βραζιλία τον Αύγουστο του 2024.

Τα παιδιά, στη συνάντηση που είχαν με τον δήμαρχο Αλεανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη συνομίλησαν μαζί του για τη μοναδική εμπειρία που είχαν, πώς ανταποκρίθηκαν στις προκλήσεις του διαγωνισμού και έφτιαξαν εφευρετικά ρομπότ για να εκτελέσουν τις αποστολές που είχαν.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του ο Δήμος Αλεξανδρούπολης:

«Η αφοσίωσή τους στη ρομποτική και η διαρκής προσπάθειά τους για τη βελτίωση και την καινοτομία αξίζουν θερμά συγχαρητήρια, αποδεικνύοντας ότι η αφοσίωσή τους, η επιμονή και η δεξιότητά τους, αποτελούν τα συστατικά της επιτυχίας! Ευχόμαστε στα παιδιά να συνεχίσουν να εξερευνούν τον κόσμο της τεχνολογίας και της ρομποτικής με τον ίδιο πάθος και αφοσίωση, αποτελώντας πηγή έμπνευσης όχι μόνο για τους συμμαθητές τους αλλά και για εμάς τους μεγαλύτερους!»



 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Σ. Μαυρίδης πρόεδρος της Δ.Ε. του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης των Διπλωματούχων Μηχανικών-Ηλεκτρολόγων

Στη Διοικούσα Επιτροπή συμμετέχουν επίσης οι: Β. Γιαννίκης, Μ. Ψωμάς, Θ. Ιωαννίδης και Γ. …