Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Αφιερώματα «Λέξεις που σιωπούν…» με το ποιητικό αποτύπωμα της Ελευθερίας Χριστοδούλου

«Λέξεις που σιωπούν…» με το ποιητικό αποτύπωμα της Ελευθερίας Χριστοδούλου

0

Θα παρουσιάσει την δεύτερη ποιητική της συλλογή το απόγευμα αυτής της Κυριακής στο Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης


Τονίζει στο «Ε» ότι πρόκειται για 143 ποιήματα και αναφέρονται στην ποίηση, στις λέξεις, στην φύση, στον έρωτα, στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο


Την ποιητική της συλλογή παρουσιάζει η Ελευθερία Χριστοδούλου με τίτλο «Λέξεις που σιωπούν…» αυτή την Κυριακή 7 Απριλίου 2024 στο Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης στις 19:00.

Στο σημείο αυτό να σημειωθεί πως η ποιήτρια «συστήθηκε» στο αναγνωστικό της κοινό με την πρώτη της ποιητική συλλογή «Παράθυρα που μου μιλούν», «άγγιξε» πτυχές της ζωής αλλά και…«συνομίλησε» με κτίρια, ανθρώπους και γωνιές της Ξάνθης.

Ακολούθως, αναφορικά με την δεύτερη ποιητική της συλλογή, τονίζει εμφαντικά στο «Ε»:

«Θα δανειστώ κάποιες σειρές που έχει γράψει ο Θανάσης Μουσόπουλος στον πρόλογο: ‘’Ενώ στην προηγούμενη συλλογή τα αντικείμενα της μιλούν, τώρα ο λόγος σιωπά’’» και συνεχίζει: «Οι αντιφάσεις αυτές υποκρύπτουν μία βαθύτερη διαλεκτική σχέση και διαδικασία του ‘’εγώ’’ και του ‘’άλλου’’ του ‘’μέσα’’ και του ‘’έξω’’ της φύσης και του ανθρώπου, του ατομικού και του κοινωνικού’’».

Η κ .Χριστοδούλου σημειώνει επιπροσθέτως ότι τα ποιήματα είναι συνολικά 143 και αναφέρονται στην ποίηση, στις λέξεις, στην φύση, στον έρωτα, στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο.


Την ποιητική της συλλογή παρουσιάζει η Ελευθερία Χριστοδούλου με τίτλο «Λέξεις που σιωπούν…» αυτή την Κυριακή 7 Απριλίου 2024 στο Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης στις 19:00

Η τρίτη ποιητική συλλογή που έρχεται άμεσα…

Αναφορικά με την τρίτη ποιητική συλλογή που έπεται, υπογραμμίζει:

«Μέσα σε λίγες ημέρες θα βγει και η τρίτη ποιητική συλλογή με τίτλο ‘’196+ 4 Χαϊκού-Τα σπαράγματα μέσα μου’’. Πρόκειται για μία μικρότερη μορφή ποίησης η οποία θα παρουσιαστεί το φθινόπωρο. Εδώ τα ποιήματα τα έχω χωρίσει σε θεματικές ενότητες και η καθεμία έχει και δικά μου σκίτσα. Γράφω φυσικά σε καθημερινή βάση και επιπλέον κάνω προσπάθεια πέρα από την ποίηση να γράψω και διηγήματα. Θα δοκιμάσω και στον πεζό λόγο κατά πόσο μπορώ να ανταποκριθώ σε μία απόπειρα να εξωτερικεύσω τις σκέψεις μου με τη μορφή διηγήματος, γιατί ο ποιητικός είναι πιο λιτός, πιο περιορισμένος λόγος».

«Οι θεματικές στα τρία μου βιβλία δεν συσχετίζονται»

«Οι θεματικές στα τρία μου βιβλία δεν συσχετίζονται. Απλώς στο πρώτο βιβλίο είχα περισσότερα ποιήματα για την Ξάνθη, στο δεύτερο τα περισσότερα σχετίζονται με την ποίηση, τις λέξεις, τον έρωτα, την φύση και περικλείονται ακόμη σκέψεις για ένα καλύτερο αύριο», υποστηρίζει επιπροσθέτως.


Για την ποιητική συλλογή θα μιλήσουν οι:

-Θανάσης Μουσόπουλος, Φιλόλογος-συγγραφέας-ποιητής

-Κωνσταντίνα Βουτσινά, Φιλόλογος

Συντονίζει η Πηνελόπη Καμπάκη-Βουγιουκλή, ομότιμη Καθηγήτρια Γλωσσολογίας ΤΕΦ, ΔΠΘ

Μελοποίηση ποιήματος: Φούσκη Μαρία, μουσικός


 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Αφιερώματα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μια Ξανθιώτικη ιστορία….για την Γιορτή του Λαζάρου

Η μικρή Πηνελόπη γεννήθηκε στην Ξάνθη ανήμερα το Σάββατο του Λαζάρου. Οι γονείς όλο χαρά, …