Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στην Κομοτηνή ξανά η υπουργός Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη

Στην Κομοτηνή ξανά η υπουργός Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη

0

Θα παραστεί σε τρεις εκδηλώσεις, με αφορμή και την έναρξη της Εθνικής Πρωτεύουσας Νεολαίας


Ξανά στην Κομοτηνή έρχεται η υπουργός Οικογένειας & Κοινωνικής Συνοχής Σοφία Ζαχαράκη. Σήμερα Παρασκευή 1 Μαρτίου και ώρα 19:00 θα μιλήσει στην εκδήλωση της ΔΕΕΠ ΝΔ Ροδόπης με τίτλο «Η θέση της γυναίκας στην σύγχρονη κοινωνία» στη Λέσχη Κομοτηναίων.

Στις 21:00 της ίδιας ημέρας θα παραστεί στην επίσημη εκδήλωση έναρξης των δράσεων της Εθνικής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2024, όπου νικήτρια πόλη είναι η Κομοτηνή. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στην πλατεία Ειρήνης, με τον Stavento και την Ήβη Αδάμου στο ζωντανό μουσικό πρόγραμμα.

Όπως υπενθυμίζει στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικογένειας & Κοινωνικής Συνοχής η Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2024 είναι μία νέα πρωτοβουλία θεσμοθέτησης τιμητικού τίτλου που απονέμεται σε ένα δήμο της χώρας. Ξεκίνησε από την Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας και τη σκυτάλη ανάλαβε το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής &Οικογένειας με τη Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής το οποίο συνεργάζεται με την κεντρική ένωση δήμων Ελλάδος και την ΕΕΤΑΑ.

Στόχος του θεσμού είναι να προάγει τη συμμετοχή των νέων 15 – 29 χρονών στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου, να ενισχύσει τη συμβολή των ΟΤΑ στη χάραξη τοπικής στρατηγικής για τη νεολαία και να ενδυναμώσει τη συνεργασία σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Κοινή επιδίωξη η δημιουργία ευκαιριών για τη νεολαία και οι πόλεις να αναπτύξουν ένα καλύτερο περιβάλλον για τους νέους.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βουλή: Σε ιδιώτες η διαχείριση των υδάτινων πόρων στη Θεσσαλία;

Ομαδικά πυρά εξαπέλυσε σύσσωμη η αντιπολίτευση στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ Επιμέλεια: Παύλος Μ…