Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Περί Μονταζιέρας

Περί Μονταζιέρας

0

Γράφει ο Στέργιος Γιαλάογλου, δικηγόρος


Μετά το Σαββατιάτικο πρωτοσέλιδο περί ΜΟΝΤΑΖΙΕΡΑΣ άκουσα τον διευθυντή του ΒΗΜΑΤΟΣ κο Δημητρολόπουλο στο δελτίο ειδήσεων του ΜΕΓΚΑ να δηλώνει ότι εμείς δεν μεμφθήκαμε την κυβέρνηση ούτε ισχυριστήκαμε ότι ευθύνεται για αλλοίωση κάποιου υλικού, απλώς θέσαμε κάποια ερωτήματα!!! Και ότι «είναι άλλο θέμα αν το εκμεταλλεύτηκε η αντιπολίτευση για να δημιουργήσει πολιτικό ζήτημα!». Δηλαδή δεν φταίνε αν η αντιπολίτευση δεν κατάλαβε τι έγραψαν, ούτε αν κατάλαβε αλλά το διαστρέβλωσε δίνοντας πολιτικό νόημα! Πολύ ωραία! Δημοσιογραφικοί ακροβατισμοί με τίτλους αναντίστοιχους των όσων περιέχονται στο άρθρο, που όμως διεγείρουν αρνητικά την κοινή γνώμη και δημιουργούν τετελεσμένα αμφισβήτησης της ανακριτικής διαδικασίας.

Διότι μια άψογη ανακριτική διαδικασία που διεξάγεται από έναν ικανότατο  εφέτη ανακριτή με έναν ικανότατο επικεφαλής εισαγγελέα εφετών, με πάνω από 100 δικηγόρους εμπλεκόμενους τόσο από την μεριά των οικογενειών των θυμάτων όσο και των κατηγορουμένων, με την Ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων να έχει δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας ως πρόσθετη εγγύηση αξιοπιστίας, κινδυνεύει να αμφισβητηθεί ως προς το αποτέλεσμα της εξ αιτίας αφενός της κυβερνητικής επικοινωνιακής ανεπάρκειας και της αντιπολιτευτικής ανευθυνότητας.

Ακόμη και η διαφημισμένη Ευρωπαία Εισαγγελέας δήλωσε ανεύθυνα ότι δεν την αφήνουν να κάνει την δουλειά της χωρίς να έχει διαβάσει ούτε τι ισχύει στο νόμο περί ευθύνης υπουργών ούτε στο Σύνταγμα, γιατί αν διάβαζε θα ήξερε πως ουδείς εμποδίζει μια ανακριτική έρευνα να εντοπίσει κυβερνητικές ευθύνες σε ένα υπουργό και να ζητήσει από την Βουλή να στείλει τον όποιο Υπουργό σε Ειδικό Δικαστήριο, όπως έγινε με τον Παππά του ΣΥΡΙΖΑ και να τον καταδικάσει κιόλας.

Ώρες ώρες αισθάνομαι σαν να βάλλομαι από παντού, σαν να με πνίγει ενα ποτάμι ηλιθιότητας και υπέρχειλου ανέξοδου λαϊκισμού. Και θέλω να αλλάξω χώρα και πλανήτη.

Ο άλλος, αρχηγός από το αστείρευτο εργαστήριο αναπαραγωγής ημιπιτσιρικάδων ΣΥΡΙΖΑ ζητά εκλογές με διεθνείς παρατηρητές, καθώς ψάχνει να βρει το βήμα στην παρέλαση μιας θητείας 20 ημερών, ενώ όλοι μαζί διαγκωνίζονται σε ανευθυνότητα τον έμπορο κηραλοιφών δηλητηριάζοντας τον κόσμο με την λέξη, συγκάλυψη. Άσφαιροι πυροβολισμοί χωρίς ουσία, μόνο για την εντύπωση, ενώ η κυβέρνηση θυμίζει στο συγκεκριμένο ζήτημα, παιδική χαρά όπου καθένας κάνει ότι του κατέβει.

Εκδότες και πολιτικοί, έχουν μετατρέψει μια καθόλα νόμιμη, θεσμική και άψογη διαδικασία σε τσίρκο του παραλόγου και της ανευθυνότητας, με ζογκλέρ, θηριοδαμαστές, κλόουν μπροστά σε ένα ακαθόριστο και υποκινούμενο όχλο, ενώ στο ταμείο βρίσκεται η Ακροδεξιά του Βελόπουλου, του Νάτσιου και του Κασιδιάρη και κόβει εισιτήρια τρίβοντας τα χέρια από ικανοποίηση.

Έτσι ακόμη κι αν η ανάκριση τελειώσει, ακόμη κι αν έχουμε σχετικά γρήγορα δικαστική απόφαση, ακούω από τώρα το σύνθημα «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ» να πλανάται στον αέρα, γιατί κανείς δεν θα έχει πεισθεί, όπως στην περίπτωση Λιγνάδη. Και είναι τόσο μα τόσο άδικο για την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, για τους θεσμούς, για τον κόσμο που τρέφεται από ξεκούραστα ψέματα και βολικές μισές αλήθειες.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Στέργιος Γιαλάογλου
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προτομές και προτιμήσεις

Ο προβληματισμός μου ξεκίνησε για πλάκα. Σε μια βόλτα με τον οκτώ μηνών γιο μου στο χώρο τ…