Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Παράταση ενός μήνα στη διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές

Παράταση ενός μήνα στη διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές

0

Έως τέλος Μαρτίου


Παράταση ενός μήνα έως το τέλος Μαρτίου, στη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS αποφάσισε πριν από λίγο η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, καθώς το πρωί έφτασαν τα τελικά στοιχεία για τον αριθμό των επιχειρήσεων που έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες.

Η παράταση αφορά όλες τις επιχειρήσεις και από αύριο δεν θα επιβάλλονται τα πρόστιμα που προέβλεπε αρχικά το πλαίσιο που έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Οικονομικών.

Αρμόδιες πηγές σημειώνουν πάντως πως αυτή η παράταση δίνεται για να υπάρξει περισσότερος χρόνος για τις επιχειρήσεις προκειμένου να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες διασύνδεσης και μετά το τέλος Μαρτίου δεν θα υπάρξει καμία ανοχή.

Υπενθυμίζεται πως για τους 35 κλάδους που είναι υποχρεωμένοι να εγκαταστήσουν POS μετά την Πρωτοχρονιά, η προθεσμία μετατέθηκε από την 1η Μαρτίου στην 1η Απριλίου, υπό την προϋπόθεση παραγγελίας των POS έως τις 29 Φεβρουαρίου, ενώ εάν έχουν καταθέσει αίτηση για την προμήθεια αλλά εκκρεμεί η εγκατάσταση, τότε το περιθώριο συμμόρφωσης μπορεί να φτάσει μέχρι 31 Μαΐου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένο επίδομα γέννησης: 58.912 μητέρες θα λάβουν αναδρομικά 36,2 εκατ. ευρώ

Για τα παιδιά που γεννήθηκαν το ’23 Την Τρίτη 30 Απριλίου θα καταβληθεί από το Υπουργείο Κ…