Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Παράπονα από το σωματείο μικροπωλητών για το Φεστιβάλ Τοπικών προϊόντων

Παράπονα από το σωματείο μικροπωλητών για το Φεστιβάλ Τοπικών προϊόντων

0

Πρόεδρος, Η. Συμεών: «Το κόστος είναι εξωπραγματικό!»


Ακατάλληλος ο χώρος για Φεστιβάλ υποστηρίζουν  – Προσβλέπουν σε συνεργασία με την δημοτική αρχή του χρόνου


Χωρίς την καθολική συμμετοχή των μικροπωλητών της Ξάνθης, πλην κάποιων μεμονωμένων και χωρίς τη συγκατάθεση του σωματείου που τους εκπροσωπεί, ξεκινά το Φεστιβάλ τοπικών προϊόντων που ανέλαβε να διοργανώσει το Επιμελητήριο Ξάνθης, μετά από παραίνεση του δημάρχου Ξάνθης. Υπενθυμίζεται ότι το Επιμελητήριο ανέθεσε σε ιδιωτική εταιρεία τη διοργάνωση του Φεστιβάλ, τη χωροθέτηση και τη στέγαση των μικροπωλητών σε ομοιόμορφους οικίσκους «παγόδες», στην περιοχή του Λιμνίου. Όπως έχει ανακοινώσει ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραΐτης, επιλέχθηκαν μετά από κλήρωση 40 συμμετοχές μικροπωλητών συνολικά, ενώ δόθηκε προτεραιότητα με μικρότερο αντίτιμο για τους μικροπωλητές της Ξάνθης. Συγκεκριμένα, 400 ευρώ + ΦΠΑ για μία παγόδα 3,65Χ2 και 500 ευρώ για μία καντίνα ενώ για τους μικροπωλητές της περιφέρειας και της υπόλοιπης Ελλάδας,  οι τιμές είναι 700 ευρώ και 800 αντίστοιχα.


Αν πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου, αναρωτιέμαι τι δουλειά έχει το Επιμελητήριο με το μη στεγασμένο εμπόριο; Το κόστος είναι εξωπραγματικό! Ο χώρος αυτός είναι τελείως ακατάλληλος για τη διεξαγωγή Φεστιβάλ»
Η. Συμεών
Πρόεδρος σωματείου μικροπωλητών

Ενστάσεις από το σωματείο μικροπωλητών Ξάνθης- Η. Συμεών: «Το κόστος είναι εξωπραγματικό!»

Για «εξωπραγματικό κόστος»,  κάνει λόγο ο πρόεδρος του σωματείου μικροπωλητών Ξάνθης Ηλίας Συμεών, εκφράζοντας παράλληλα πολλές ενστάσεις για την διοργάνωση και φόβους για την ασφάλεια του κοινού σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Επίσης επισημαίνει ότι οι διοργανωτές δεν μπήκαν καν στο κόπο να ενημερώσουν το σωματείο ενώ θέτει το ερώτημα κατά πόσο το Επιμελητήριο νομιμοποιείται να διοργανώνει Φεστιβάλ για μη στεγασμένο εμπόριο και ποιος τελικά θα αναλάβει τις ευθύνες αν συμβεί οτιδήποτε: «Καταρχάς το αντίτιμο είναι εξωπραγματικό. Ουσιαστικά είναι τρεις μέρες που έχει κόσμο, τις υπόλοιπες μέρες δεν έχει επισκεψιμότητα. Γι’ αυτό και τα μέλη μας δεν συμμετέχουν. Μόνο κάποιοι μεμονωμένοι. Εμείς συμμετέχουμε αμιγώς επαγγελματικά σε πολυήμερες εκδηλώσεις που διοργανώνονται από δήμους σ’ όλη την χώρα και πρωτοστατούμε», τονίζει ο κ. Συμεών.

Ακατάλληλος ο χώρος για Φεστιβάλ υποστηρίζουν οι  μικροπωλητές

Παράλληλα εκφράζει τον προβληματισμό του για την καταλληλότητα του χώρου που επιλέχθηκε: «Ο χώρος αυτός είναι τελείως ακατάλληλος για τη διεξαγωγή Φεστιβάλ. Τι θα γίνει αν χρειαστεί να περάσει ασθενοφόρο, ένα πυροσβεστικό όχημα; Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη; Αν πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου, αναρωτιέμαι, τι δουλειά έχει το Επιμελητήριο με το μη στεγασμένο εμπόριο; Πώς μπορεί να αναλάβει να χορηγεί  θέσεις μη στεγασμένου εμπορίου; Αν θέλει οτιδήποτε να κάνει ο δήμος που θα αποτελέσει πόλο έλξης του κόσμου,  πρέπει πρώτα να έρθει σε επαφή με αυτούς που γνωρίζουν το αντικείμενο, δηλαδή με μας, το σωματείο μας. Θεωρώ ότι στην πράξη δεν μπορεί να λειτουργήσει αυτό. Επιφυλασσόμεθα να δούμε και θα πράξουμε αναλόγως. Σαν σωματείο είμαστε αντίθετοι. Δεν μας ενημέρωσαν δεν ζήτησαν τη γνώμη μας…», αναφέρει ο κ. Συμεών.

Προσβλέπουν σε συνεργασία με την δημοτική αρχή για του χρόνου οι μικροπωλητές

Παρά την αντίθεσή του ο κ. Συμεών,  αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας με την δημοτική αρχή, ώστε να διοργανώσουν κάτι του χρόνου: «Ακούσαμε ότι ο δήμαρχος κ. Κοντός είπε ότι θα μεριμνήσει του χρόνου να γίνει κάτι σωστό, νόμιμο και οργανωμένο. Αυτό θέλουμε κι εμείς και ευελπιστούμε να συνεργαστούμε».

 

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αναβαθμίζεται το Κέντρο Υγείας Αβδήρων

Αποκτά μόνιμο ασθενοφόρο μετά από 5 χρόνια Ξεκίνησαν οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης κ…