Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Οι εκπαιδευόμενοι ΣΔΕ περπάτησαν και «ανακάλυψαν» την Ξάνθη

Οι εκπαιδευόμενοι ΣΔΕ περπάτησαν και «ανακάλυψαν» την Ξάνθη

0

Ολοκληρώθηκε υπό την καθοδήγηση του ιστορικού και διδάκτορα του τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ, Δημητρίου Καλογιαννίδη


Την Τετάρτη, 6 Μαρτίου στο πλαίσιο του πρότζεκτ των κ. Παπαντωνίου Α. και Τσούργιαννη Χ.Α διεξήχθη ιστορικός περίπατος στην πόλη της Ξάνθης υπό την καθοδήγηση του ιστορικού και διδάκτορα του τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ Δημητρίου Καλογιαννίδη.

Χαρακτηριστικά. ο κ. Καλογιαννίδης περπατώντας με τους εκπαιδευόμενους του ΣΔΕ Ξάνθης στα ίχνη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ανέλαβε να φέρει στο φως ξεχασμένες ιστορίες, πρόσωπα και ιστορικά γεγονότα από την εποχή αυτή και να εξηγήσει την ιστορία που διαδραμάτισαν ιστορικά ξεχασμένα κτήρια στην πόλη της Ξάνθης.

Επίσης, περπατώντας ο ίδιος στην πόλη της Ξάνθης, πραγματοποιώντας ορισμένες στάσεις σε σημεία που συνδέονται με αυτή την περίοδο και αφού έδειξε επί τόπου κτήρια και αγάλματα της εποχής καθώς και φωτογραφίες, ανέλυσε τα γεγονότα εκείνης της ταραγμένης εποχής και τον αντίκτυπο που είχε ο πόλεμος και η συνακόλουθη κατοχή στην καθημερινή ζωή των κατοίκων.

Με τον τρόπο αυτό δόθηκε η ευκαιρία στους εκπαιδευόμενους του ΣΔΕ Ξάνθης να ανακαλύψουν με έναν πιο άμεσο και βιωματικό τρόπο μια εν πολλοίς άγνωστη περίοδο της νεότερης και σύγχρονης ιστορίας της πόλης μας, καθώς και της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεχίζεται ο δωρεάν εμβολιασμός παιδιών από το παράρτημα Ρομά του δήμου Ξάνθης

Από τον Ιούλιο του 2023 έως και τον Απρίλιο του 2024 έχουν πραγματοποιηθεί 488 εμβολιασμοί…