Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις «Λίγη ψυχή για τέχνη» με «άρωμα» δημιουργικής γραφής και ψυχολογίας

«Λίγη ψυχή για τέχνη» με «άρωμα» δημιουργικής γραφής και ψυχολογίας

0

Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Μαρτίου στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι»


Το Σάββατο στις 30 Μαρτίου η Βασιλική Στρώλη, Ιστορικός MSc «Δημιουργική Γραφή» και ο Τζαν Μεμάτ Αλή, MSc Ψυχολόγος Υγείας προσκαλούν γονείς, κηδεμόνες και παιδιά (γυμνασίου και λυκείου) σε μία δράση που υλοποιείται για πρώτη φορά στην πόλη της Ξάνθης και σκοπό έχει να συνδυάσει την τέχνη της γραφής με την ψυχολογία ως εργαλείο έκφρασης για όλα όσα μένουν ανείπωτα ανάμεσα στις διαφορετικές γενιές με τίτλο «PERFORMANCE-Λίγη ψυχή για τέχνη-Δημιουργική γραφή και Ψυχολογία»

Μέσα σε λίγες ώρες γονείς, κηδεμόνες και παιδιά χωρίζονται στον χώρο και λαμβάνουν «ένα ερέθισμα» για να γράψουν κάτι και να εκφράσουν όσα θέλουν. Αυτό μπορεί να τους οδηγήσει στο να γράψουν ένα κείμενο, ένα ποίημα, μια απλή τοποθέτηση, ό,τι έχουν στο μυαλό τους. Μόλις, η διαδικασία συγγραφής ολοκληρωθεί, τα κείμενα αλλάζουν χέρια, με αποτέλεσμα, τα κείμενα των ενηλίκων να διαβαστούν από τα παιδιά και τα κείμενα των παιδιών από τους ενήλικες. Κάπως έτσι θα ειπωθούν όλα όσα επιθυμεί κανείς και θα μπούμε για λίγο στα παπούτσια του άλλου.

Στο σημείο αυτό να τονίσουμε πως όσα γραφούν θα είναι ανώνυμα και όσοι δεν επιθυμούν, δεν χρειάζεται να διαβάσουν, φτάνει και μόνο να ακούσουν. Στην εποχή μας το πιο δύσκολο, είναι να μάθουμε να ακούμε.

Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Μαρτίου 11:00-14:00 στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» με την υποστήριξη της Europe Direct Eastern Macedonia and Thrace.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στο καφέ Ερμής θα παρουσιαστούν ποιήματα του Κώστα Ταβουλτσίδη

Σήμερα στις 19:30 – Μουσική θα παίξουν ο Αντώνης Μουσαδές και ο Γιάννης Βουλτσίδης Η…