Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Για όλες τις «Δώρες» και τους «Δώρους» αυτού του τόπου

Για όλες τις «Δώρες» και τους «Δώρους» αυτού του τόπου

0

Αναστασία (Νατάσα) Μακρή

Μια όμορφη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2024, στις 19:00 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μονογονεϊκών Οικογενειών, από τον σύλλογο ΣΤΗΡΙΖΩ, στην κεντρική αίθουσα του 1ου ορόφου του Παλαιού Δημαρχείου Ξάνθης.

Ομιλητές ήταν η Δώρα Τσαμπάζη, δημοσιογράφος και σύζυγος του Ολυμπιονίκη, Αλέξανδρου Νικολαΐδη, ο Κωνσταντίνος Κουρτίδης, δικηγόρος και η Κατερίνα Χατζηβασιλείου, πρόεδρος του Συλλόγου Μονογονεϊκών Οικογενειών: ΣΤΗΡΙΖΩ.

Η κ. Τσαμπάζη ήταν επίτιμη προσκεκλημένη γιατί, εκτός από μονογονέας, ο σύλλογος ΣΤΗΡΙΖΩ ήταν ένας από τους συλλόγους και τα ιδρύματα, που επιλέχθηκαν από την ίδια, να βοηθηθούν από το χρηματικό ποσό που μαζεύτηκε από τη δημοπρασία των μεταλλίων του Αλέξανδρου Νικολαΐδη.

Ο λόγος της δεν ήταν ο κλασσικός, άψογα τεκμηριωμένος, γραμμένος σε χαρτί, μα ένας αυθόρμητος, βγαλμένος μέσα από την καρδιά και τα βιώματά της, ως μονογονέας.

Εξιστορούσε τις δυσκολίες που πέρασε από τη στιγμή που ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης διαγνώσθηκε με καρκίνο, έχοντας δύο παιδιά και προσπαθώντας να επιβιώσει μέσα σε έναν σκληρό κόσμο που είναι έτσι φτιαγμένος ώστε να ευνοεί τις «φυσιολογικές» οικογένειες με δύο γονείς.

Αυτό που με συγκίνησε και μ’ έκανε να ανατριχιάσω ήταν η στιγμή που ανέφερε ότι δεν είχε ούτε την πολυτέλεια να πενθήσει μετά τον αδόκιμο χαμό του συζύγου της, γιατί έπρεπε να στηρίζει τα δύο της παιδιά ως μάνα και ως πατέρας.

Ο πόνος, η θλίψη, η άσχημη ψυχολογία, η απώλεια, όχι μόνο δεν είχαν θέση στη ζωή της, μα έπρεπε να καλύψει όλα αυτά τα συναισθήματα με τη σκληρή μάσκα του “είμαι καλά”, αντέχω και συνεχίζω.

Και η οικογένεια της Δώρας είναι μία περίπτωση από τις χιλιάδες άλλες μονογονεϊκές οικογένειες, τους αφανείς ήρωες, που δεν έχουν την αναγνωρισιμότητά της και μας έχουν ανάγκη, αλλά κυρίως έχουν ανάγκη από την κρατική μέριμνα.

Συγχαρητήρια αξίζουν στην κ. Χατζηβασιλείου, την πρόεδρο του ΣΤΗΡΙΖΩ για την άψογη διοργάνωση, καθώς και στους ομιλητές τόσο στην κ. Τσαμπάζη όσο και στον κ. Κουρτίδη.

Για όλες τις «Δώρες» και τους «Δώρους» αυτού του τόπου, δίνουνε υπόσχεση ότι θα αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο πιο δίκαιο, πιο αλληλέγγυο με ενσυναίσθηση, για ένα αύριο που αξίζει σε μας και στα παιδιά μας!

  • Για κάθε Κυριακή

    Βαρέθηκα να γράφω για γυναικοκτονίες, κουράστηκα, όχι γιατί μου είναι αδιάφορες, τουναντίο…
  • Εν όψει της ημέρας

    Μια κόκκινη γραμμή, η αλήθεια και το ψέμα, δεν είναι ευθεία μα κυματιστή, απ’ τη μία…
  • Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

    Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Αναστασία (Νατάσα) Μακρή
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προτομές και προτιμήσεις

Ο προβληματισμός μου ξεκίνησε για πλάκα. Σε μια βόλτα με τον οκτώ μηνών γιο μου στο χώρο τ…