Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Έρευνα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων για τα μέιλ της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου σε αποδήμους

Έρευνα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων για τα μέιλ της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου σε αποδήμους

0

Τη διεξαγωγή έρευνας αναφορικά με την αποστολή μέιλ σε απόδημους Ελληνες του εξωτερικού από την ευρωβουλευτή της Ν.Δ., Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ανακοίνωσε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα


Τη διεξαγωγή έρευνας αναφορικά με την αποστολή μέιλ σε αποδήμους Ελληνες του εξωτερικού από την ευρωβουλευτή της Ν.Δ., Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ανακοίνωσε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Προς απάντηση ερωτημάτων που έχουν τεθεί από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη φερόμενη αποστολή ανεπιθύμητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας από ευρωβουλευτή σε απόδημους Ελληνες ενόψει των Ευρωεκλογών, η Αρχή ανακοινώνει ότι, κατόπιν και της υποβολής μεγάλου αριθμού σχετικών καταγγελιών, κίνησε άμεσα διαδικασία εξέτασης του θέματος».

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Δεν έλαβα λίστα εγγεγραμμένων για την επιστολική ψήφο

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα είχε έρθει στο προσκήνιο τις προηγούμενες ημέρες, με την ίδια την κ. Ασημακοπούλου να απαντά ότι δεν έλαβε ποτέ τη λίστα των ανθρώπων που γράφτηκαν για την επιστολική ψήφο.

«Αυτό που έκανα εγώ, είναι ότι έστειλα ένα newsletter σε λίστα αποδεκτών που έλεγε ότι σε 100 ημέρες έχουμε ευρωεκλογές, έχει καθιερωθεί και η επιστολική ψήφος και ρωτούσα: Σας ενδιαφέρουν τα θέματα των ευρωεκλογών και οι δικές μου δράσεις και μόνο αν πατήσουν εγγραφή αποστέλλεται ενημερωτικό υλικό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Κάποια κόμματα προσπαθούν να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι αυτό που έκανα εγώ έχει σχέση με την επιστολική ψήφο, δεν έχει», όπως υποστήριξε.

Κασσελάκης: «Πώς βρήκε τα στοιχεία επικοινωνίας των πολιτών;»

Στο θέμα παρενέβη και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης λέγοντας ότι «η κατοχή των ηλεκτρονικών διευθύνσεων των αποδήμων δεν οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος, αλλά σε διαδικασίες που κινήθηκαν σε αυτή την κατεύθυνση» και θέτοντας ταυτόχρονα δύο ερωτήματα: «Πώς βρήκε τα στοιχεία επικοινωνίας των πολιτών η ευρωβουλεύτρια; Διέρρευσαν ή δόθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…