Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εκδήλωση με θέμα την πρακτική άσκηση και τις δυνατότητες σύνδεσης Πανεπιστημίου, Αγοράς Εργασίας και Μεταποίησης στην ΠΑΜΘ

Εκδήλωση με θέμα την πρακτική άσκηση και τις δυνατότητες σύνδεσης Πανεπιστημίου, Αγοράς Εργασίας και Μεταποίησης στην ΠΑΜΘ

0

Θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 και ώρες 5 το απόγευμα έως 9 το βράδυ από το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης του ΔΠΘ σε συνεργασία με το Δίκτυο Συνδέσμων Βιοτεχνιών – Βιομηχανιών ΑΜΘ


Το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης του ΔΠΘ σε συνεργασία με το Δίκτυο Συνδέσμων Βιοτεχνιών – Βιομηχανιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Πρακτική Άσκηση-Δυνατότητες σύνδεσης Πανεπιστημίου, Αγοράς Εργασίας και Μεταποίησης στην Περιφέρεια ΑΜΘ», που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 και ώρες 17:00-21:00, στο Αμφιθέατρο 1-Εκδηλώσεων του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, στην Πανεπιστημιούπολη Ξάνθης, στα Κιμμέρια.

Η εκδήλωση είναι υβριδική δίνοντας σε όλους τη δυνατότητα παρακολούθησης είτε δια ζώσης είτε εξ αποστάσεως.

Η πρακτική άσκηση των φοιτητών/ριών αποτελεί εφαλτήριο προσωπικής και επαγγελματικής ανέλιξης, όπως και μύησης τους στο πνεύμα της αγοράς εργασίας. Μέσω της εκδήλωσης επιδιώκεται να αναδειχθούν τα πολλαπλά οφέλη της πρακτικής άσκησης των φοιτητών/ριών του ΔΠΘ στην ίδια την Περιφέρεια ΑΜΘ για όλους τους εμπλεκομένους. Οι ευκαιρίες απασχόλησης στη μεταποίηση και η δυνατότητα των αποφοίτων να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους καριέρα στις πόλεις του Πανεπιστημίου αποτελεί μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις της περιοχής.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν εκφράζοντας τις απόψεις τους -εκτός άλλων- μέλη του Δικτύου Συνδέσμων Βιοτεχνιών – Βιομηχανιών της ΑΜΘ, εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων, εκπρόσωποι της Διοίκησης του Ιδρύματος, Επιστημονικά Υπεύθυνοι/ες Καθηγητές/ριες των Τμημάτων του ΔΠΘ, Στελέχη της Μονάδας Β.3.1. Διαχείριση – Παρακολούθηση Πράξεων Προτεραιότητας 3 «Εκπαίδευση», Εκπρόσωπος του Πληροφοριακού Συστήματος ΑΤΛΑΣ, καθώς και φοιτητές/ριες των Τμημάτων του ΔΠΘ.

Στόχος αυτής της συνάντησης είναι η επικοινωνία του Ιδρύματος, των φορέων και των φοιτητών, αποσκοπώντας στη σύζευξη μεταξύ ωφελούμενων και επιχειρήσεων. Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν, στο πλαίσιο του practice affair, διεπαφές γνωριμίας μεταξύ εκπροσώπων επιχειρήσεων της ΑΜΘ και φοιτητών του ΔΠΘ, για την εύρεση θέσεων πρακτικής άσκησης και την διερεύνηση δεξιοτήτων που μπορεί να αποκτηθούν μέσω αυτής.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης του ΔΠΘ στο email: praktiki@duth.gr ή στο email του Δικτύου ΣΒΒ ΑΜΘ: disvvamt@gmail.com.

-praktiki.duth.gr

-2531039121 – 2531039122 – 2531039143

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε απεργιακή συγκέντρωση την 1η Μάη καλεί το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης

«Η αγωνιστική στάση όλων μας θα τιμήσει με τον καλύτερο τρόπο τη θυσία των πρωτοπόρων του …