Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Τάρτα μήλου με κρέμα

Τάρτα μήλου με κρέμα

0

2 μήλα

Χυμό από μισό λεμόνι

Για την κρέμα

500 γρ. γάλα

100 γρ. ζάχαρη

30 γρ. αλεύρι

30 γρ. κορν φλάουρ

2 αυγά

1 βανιλίνη

1 κ. σούπας βούτυρο

Για τη ζύμη

2 αυγά

100 γρ. ζάχαρη

1 βανιλίνη

50 ml καλαμποκέλαιο

50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

8 γρ. μπέικιν

350 γρ. αλεύρι

Για το σερβίρισμα

60 γρ. φιλέ αμυγδάλου

Άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα

Κόβουμε τα μήλα σε κομμάτια. Τα βάζουμε σ΄ ένα κατσαρολάκι μαζί με το χυμό λεμονιού και βράζουμε για 3 λεπτά. Τα αφαιρούμε σ’ ένα πιάτο.

Ετοιμάζουμε την κρέμα βάζοντας στο κατσαρολάκι το μισό γάλα με τη ζάχαρη, να ζεσταίνεται. Στο μούλτι χτυπάμε το άλλο μισό γάλα με το αλεύρι, το corn flour και τα αυγά. Ρίχνουμε αυτό το μείγμα στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Κατεβάζουμε την κρέμα από την εστία και ρίχνουμε τη βανίλια και το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ενσωματωθεί στην κρέμα.

Προσθέτουμε στην κρέμα τα μήλα που ετοιμάσαμε πριν και αφήνουμε την κρέμα στην άκρη για να κρυώσει καλά μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε. Ανακατεύουμε ανά τακτά διαστήματα ώστε να τη βοηθήσουμε να κρυώσει.

Για τη ζύμη: Σε μία λεκάνη χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Όταν ανακατευτούν καλά, ρίχνουμε το λάδι και το βούτυρο. Ανακατεύουμε και πάλι. Τα μικρά κομματάκια βούτυρου που θα μείνουν μετά το ανακάτωμα, θα απορροφηθούν από το αλεύρι.

Ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν. Ζυμώνουμε μέχρι θα ενσωματωθεί όλο το αλεύρι. Η ζύμη θα είναι πολύ μαλακή. Χωρίζουμε από τη ζύμη ένα κομμάτι στο μέγεθος πορτοκαλιού. Με τα δύο κομμάτια ζύμης σχηματίζουμε δύο μπαλάκια. Τα πατάμε να γίνουν δίσκοι και τα τυλίγουμε σε μεμβράνη. Τοποθετούμε το μεγάλο κομμάτι στο ψυγείο και το μικρό στην κατάψυξη, για μισή ώρα. Ντύνουμε τον πάτο της φόρμας με λαδόκολλα. Όταν περάσει η μισή ώρα, βγάζουμε το μεγάλο κομμάτι ζύμης από το ψυγείο και το πατάμε μέσα στη φόρμα να απλώσει.

Απλώνουμε τη ζύμη στον πάτο της φόρμας και στα πλαϊνά. Τα πλαϊνά χρειάζεται να έχουν δύο δάχτυλα ύψος ώστε να χωρέσει όλη η κρέμα και να μην ξεχειλίσει. Γεμίζουμε τη βάση με την κρέμα. Βγάζουμε το μικρό ζυμάρι από την κατάψυξη και το τρίβουμε με τρίφτη στην επιφάνεια της τάρτας. Απλώνουμε τα αμύγδαλα και ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C στις αντιστάσεις για 30 λεπτά. Όταν κρυώσει, πασπαλίζουμε με άχνη…

  • Ταχινόπιτα – Κέικ

    Ξηρά συστατικά: 2 και ½ φλιτζάνια (380 g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 και 1/2 κουταλάκι …
  • Μπακαλιαρόπιτα από την Κεφαλονιά

    -1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο -500-600 γρ. παστό μπακαλιάρο -100 γρ. ρύζι καρολίνα -1 κρεμ…
  • Ελιόπιτα

    500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 2 κ.γ. baking powder 1/2 φλ. ελαιόλαδο 2 φλ. ελιές μ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι, σάλτσα ντομάτα κι ελιές

Για τα καλαμάρια -600 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο (6-8 καλαμάρια) -γέμιση με πλιγούρι -700 γ…