Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Στους δρόμους και οι μελισσοκόμοι της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Στους δρόμους και οι μελισσοκόμοι της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

0

Ζήτησαν επιτακτικά την καθιέρωση σε μορφή επιδόματος το ανταποδοτικό της επικονίασης


Το κόστος παραγωγής, η στήριξη για τις πυρόπληκτες περιοχές, είναι κάποια από τα βασικά θέματα που έβγαλαν στους δρόμους και τους Μελισσοκόμους της ΑΜ-Θ και συγκεκριμένα χθες 1η Φεβρουαρίου στις έδρες των 13 Περιφερειών της χώρας.

Και στην Κομοτηνή, ανάλογη κινητοποίηση πραγματοποίησαν οι Μελισσοκομικοί Σύλλογοι της ΑΜ-Θ, μπροστά από το κτίριο της Περιφέρειας, όπου επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας με τα αιτήματά τους στον περιφερειάρχη, Χριστόδουλο Τοψίδη.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Σουφλίου, αλλά πρόσφατα και ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ροδόπης, Στέλιος Κεχαγιάς, ζήτησαν επιτακτικά την καθιέρωση σε μορφή επιδόματος το ανταποδοτικό της επικονίασης, καθώς η μέλισσα είναι ο βασικός επικονιαστής του πλανήτη. Επι πλέον ζήτησαν ελέγχους από τα αρμόδια όργανα των αθρόων εισαγωγών μελιού ξένων χωρών, τα οποία αναμιγνύονται με Ελληνικό.

Σε ερώτηση αν θα παραστούν στη σύσκεψη υπό τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη, ο κ. Κεχαγιάς ξεκαθάρισε πως επιθυμούν να παραστούν, αρκεί κάποιος να τους καλέσει.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεχίζεται ο δωρεάν εμβολιασμός παιδιών από το παράρτημα Ρομά του δήμου Ξάνθης

Από τον Ιούλιο του 2023 έως και τον Απρίλιο του 2024 έχουν πραγματοποιηθεί 488 εμβολιασμοί…