Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Προκήρυξη μαμούθ για 3.700 προσλήψεις χωρίς εξετάσεις

Προκήρυξη μαμούθ για 3.700 προσλήψεις χωρίς εξετάσεις

0

Προκήρυξη μαμούθ επεξεργάζεται το ΑΣΕΠ και η επιλογή των υποψηφίων θα γίνεται χωρίς γραπτό διαγωνισμό


Σε αρχικό στάδιο φαίνεται πως βρίσκεται η προκήρυξη για 3.700 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ στο δημόσιο, που θα αφορά απόφοιτους ΔΕ και ΥΕ.

Η πλήρωση των θέσεων αυτή τη φορά αναμένεται να γίνει με το σύστημα της μοριοδότησης και η υποβολή των αιτήσεων θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει το ενδεχόμενο το ΑΣΕΠ να χωρίσει στα δύο την προκήρυξη προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα κατά τη διαδικασία των αιτήσεων στο μητρώο του οργανισμού.

Η πρώτη προκήρυξη που θα βγει θα αφορά στους αποφοίτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αναμένεται να σταλεί τον Μάρτιο στο Εθνικό Τυπογραφείο.

Η προκήρυξη αυτή θα περιλαμβάνει πάνω από 1.800 θέσεις εργασίας και θα απευθύνεται αποκλειστικά σε απόφοιτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ).

Η επόμενη προκήρυξη που θα ακολουθήσει θα είναι για 1.900 αποφοίτους Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ).

Αυτή την περίοδο τα στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής συγκεντρώνουν όλα τα αιτήματα των φορέων προκειμένου να οριστικοποιηθεί η τελική κατανομή και να προχωρήσει στις απαραίτητες υπογραφές από το υπουργείο Εσωτερικών.

Στη διαδικασία επιλογής συμμετέχουν όλοι ανεξαιρέτως οι υποψήφιοι των βαθμίδων εκπαίδευσης ΔΕ και ΥΕ με όριο ηλικίας 18-65 ετών.

Κριτήρια

Για την κατηγορία ΥΕ τα κριτήρια επιλογής είναι: απολυτήριο Τριτάξιου Γυμνασίου ή Δημοτικού για όσους αποφοίτησαν έως το 1980, χρόνος ανεργίας, χρόνος εμπειρίας, αριθμός ανήλικων τέκνων και ιδιότητες ΑμεΑ.

Για την κατηγορία ΔΕ τα βασικά κριτήρια πρόσληψης θα είναι:

βαθμός τίτλου σπουδών (Λυκείου, ΤΕΕ ή πιστοποιημένου ΙΕΚ), δεύτερος τίτλος σπουδών της ίδιας εκπαιδευτικής βαθμίδας, γνώση χειρισμού Η/Υ (για διοικητικές θέσεις), γνώση ξένων γλωσσών και συναφής εμπειρία με το αντικείμενο των θέσεων. Ανάμεσα στις ειδικότητες που θα ζητηθούν στην προκήρυξη αυτή είναι:

ΔΕ Οδηγοί Γ’ Κατηγορίας, ΔΕ Ηλεκτρολόγοι, ΔΕ Βοηθοί Βρεφονηπιοκόμων, ΥΕ Εργάτες Καθαριότητας Εξωτερικών Χώρων, ΥΕ Εργάτες Ηλεκτρολογικών Εργασιών, ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού, ΔΕ Χειριστές Μηχανημάτων, ΔΕ Χειριστές Κομπρεσέρ, ΔΕ Ψυκτικοί, ΥΕ Εργάτες Γενικών Καθηκόντων.



ΑΣΕΠ: Έρχονται 54 μόνιμες προσλήψεις στην Τράπεζα της Ελλάδος


Πότε οι αιτήσεις

Στην τελική ευθεία έχει μπει η διαδικασία για την έκδοση της προκήρυξης του ΑΣΕΠ για την Τράπεζα της Ελλάδος. Σύμφωνα με πηγές του ΑΣΕΠ η σχετική προκήρυξη για 54 μόνιμες προσλήψεις έχει σταλεί στην Τράπεζα της Ελλάδος για την τελική «συμφωνία».

Αυτό πρακτικά σημαίνει, πως το ΑΣΕΠ έχει έτοιμο τον διαγωνισμό μόλις λάβει την εντολή από την Τράπεζα θα προχωρήσει στην έκδοση της προκήρυξης.

Ειδικότερα η προκήρυξη αναμένεται να αποσταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο στις αρχές Μαρτίου και η διαδικασία της υποβολής αιτήσεων να ξεκινήσει μέχρι τα τέλη του ίδιου μήνα.

Στον συγκεκριμένο διαγωνισμό για τις θέσεις στην τράπεζα στης Ελλάδος θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή απόφοιτοι Τεχνολογικής (ΤΕ) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ).

Να σημειωθεί ότι οι 54 μόνιμες προλήψεις στην Τράπεζα της Ελλάδος θα γίνουν εκτός γραπτού διαγωνισμού, με το σύστημα μοριοδότησης που φέρουν οι προκηρύξεις «Κ» του ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, θα ζητηθεί μόνιμο προσωπικό κυρίως των ειδικοτήτων:

Διοικητικοί

Οδηγοί

Πτυχιούχοι Πληροφορικής

Ως πρόσθετο τυπικό προσόν διορισμού για πολλές θέσεις στην παραπάνω προκήρυξη θεωρούνται η γνώση της αγγλικής γλώσσας καθώς και η γνώση χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών στα αντικείμενα: α) επεξεργασίας κειμένων, β) υπολογιστικών φύλλων, και γ) υπηρεσιών διαδικτύου.



Έρχεται πρόγραμμα για 1.300 μακροχρόνιους άνεργους άνω των 55 ετών


Υπεγράφη Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) ανάμεσα στην υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, την υπουργό Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως και τον υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Θάνο Πετραλιά, που προβλέπει την έναρξη προγράμματος για την εξασφάλιση εργασίας σε 1.300 άνεργους άνω των 55 ετών.

Το πρόγραμμα επιδότησης απασχόλησης αφορά 1.300 μακροχρόνια ανέργους ηλικίας άνω των 55 ετών και είναι διάρκειας 24 μηνών. Στόχος του προγράμματος, προϋπολογισμού 31,2 εκατ. ευρώ, είναι η δημιουργία συνολικά 1.300 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης στον δημόσιο τομέα της υγείας.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, ωφελούμενοι του προγράμματος είναι άνεργοι ηλικίας 55 έως 67 ετών, καθώς και οι άνεργοι άνω των 67 ετών και έως 74 ετών που δεν έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο συντάξιμο χρόνο για θεμελίωση πλήρους συνταξιοδοτικού δικαιώματος, εγγεγραμμένοι στο Ψηφιακό Μητρώο ανέργων των Υπηρεσιών της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).



ΔΥΠΑ: Συνεχίζονται οι αιτήσεις για το επίδομα των 718,50 ευρώ


Διαθέσιμη είναι η ηλεκτρονική αίτηση για το νέο Ειδικό Βοήθημα Ευάλωτων Ομάδων, ύψους 718,50 € (37,5 ημερήσια επιδόματα ανεργίας), προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε παιδί, που τέθηκε σε ισχύ από 29.12.2023.

Η νέα παροχή της ΔΥΠΑ αποσκοπεί στην στήριξη ιδιαίτερα ευάλωτων κοινωνικών ομάδων – που δεν θεμελιώνουν δικαίωμα για το επίδομα ανεργίας – για την ομαλή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας, ενισχύοντας και διευρύνοντας το δίχτυ κοινωνικής προστασίας της ΔΥΠΑ προς τους ανέργους.

Συγκεκριμένα, δικαιούχοι της παροχής είναι άνεργοι:

 

  1. Γονείς μονογονεϊκής οικογένειας
  2. Αποφυλακισμένοι
  3. Γυναίκες, θύματα έμφυλης ή/και ενδοοικογενειακής βίας
  4. Θύματα βίας – εμπορίας
  5. Απεξαρτημένοι από εξαρτησιογόνες ουσίες.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της gov.gr με τους κωδικούς TAXISnet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/eidiko-boethema-se-eualotes-koinonikes-omades



Εντός εβδομάδας προκήρυξη για προσλήψεις 10.000 γιατρών και νοσηλευτών


Στον αέρα αυτήν την εβδομάδα αναμένεται να βγει η προκήρυξη για συνολικά 10.000 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στο ΕΣΥ.

Εντός της εβδομάδας θα βγει η προκήρυξη για προσλήψεις 6.000 γιατρών και 4.000 νοσηλευτών στο ΕΣΥ, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.


Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…