Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ: Σήμερα θα δοθεί προς συζήτηση το ψήφισμα των μελισσοκόμων ΑΜΘ με τα αιτήματά τους

Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ: Σήμερα θα δοθεί προς συζήτηση το ψήφισμα των μελισσοκόμων ΑΜΘ με τα αιτήματά τους

0

Ο κύριο όγκος των θεμάτων αφορά γνωμοδοτήσεις για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) έργων


Σήμερα 7 Ιανουαρίου στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας ΑΜΘ, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 167 του Ν.3852/2010, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

  1. ΘΕΜΑ: Για το κλείσιμο του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στα Λιμενάρια Θάσου.

Επερωτών: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κλάδης Διονύσιος.

  1. ΘΕΜΑ: Για τα ζωτικά προβλήματα των μελισσοκόμων της ΑΜΘ.

Επερωτών: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κλάδης Διονύσιος.

  1. ΘΕΜΑ: Σχετικά με τον Ν. 4445/2016 “Εθνικό Μηχανισμό Συντονισμού Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των πολιτικών κοινωνικής ένταξης και κοινωνικής συνοχής”.

Επερωτών: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Δαμιανός Καγγελίδης.

  1. ΘΕΜΑ: Για Σιδηροδρομικό Αποκλεισμό της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Επερωτών: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ Ηλιόπουλος Στέργιος.

  1. ΘΕΜΑ: Χρηματοδότηση Συνδέσμου επιχειρήσεων Μαρμάρου.

Επερωτών: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ Ηλιόπουλος Στέργιος.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

  1. Εκλογή Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
  2. Σύσταση Επιτροπής «Αγροτικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης» αποφασιστικού χαρακτήρα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και μεταβίβαση αρμοδιοτήτων
  3. Διατύπωση άποψης του Περιφερειακού Συμβουλίου σχετικά με την ΜΠΕ του έργου: «Φωτοβολταϊκός Σταθμός με συνολική ισχύ 75 MW της CES 2 Ι.Κ.Ε. στην περιοχή «ΛΕΚΑΝΗ»» της Τ.Κ. Λεκάνης, της Π.Ε. Καβάλας. (ΠΕΤ 2302903329)
  4. Έγκριση για εξαίρεση άσκησης ιδιωτικού έργου Ειδικού συμβούλου, για τον Ηλία Λαζαρίδη.
  5. Έγκριση για εξαίρεση άσκησης ιδιωτικού έργου Ειδικού συμβούλου, για την Καζάκου Τριανταφυλλιά.
  6. Έγκριση για εξαίρεση άσκησης ιδιωτικού έργου Ειδικού συμβούλου, για τον Κωνσταντίνο Χαβιάρα.
  7. Έγκριση για εξαίρεση άσκησης ιδιωτικού έργου Ειδικού συμβούλου για τον Λεωνίδα Σκερλετόπουλο.
  8. Έγκριση για την Προσχώρηση Δικαιούχου στη σύμβαση δεσμευμένου (escrow account) λογαριασμού (με επιμέρους δεσμευμένους λογαριασμούς δικαιούχων) στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού προγράμματος του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ» για το έργο «Sub 2 –16631_ Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο».
  9. Έγκριση προδιαγραφών στάσεων και στεγάστρων αναμονής επιβατών του αρ. 13 του Ν. 4974/2022
  10. Έγκριση για παροχή εξουσιοδότησης για το δικαίωμα υπογραφής Επιταγών Εντολών Πληρωμής και Εντολών Εκτέλεσης Αρχείων Μεταφοράς Πιστώσεων και Ηλεκτρονικής Πληρωμής σε υπαλλήλους της ΠΑΜΘ.
  11. Ορισμός αιρετού εκπροσώπου για την τροποποίηση της Επιτροπής του άρθρου 18 του ν.2218/1994.
  12. Ορισμός εκπροσώπου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τη συγκρότηση επιτροπής σε θέματα ανέλκυσης – απομάκρυνσης –εξουδετέρωσης ναυαγίων ή πλοίων ευθύνης του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης και πιο συγκεκριμένα εντός του λιμένα ή του διαύλου του λιμένα Αλεξανδρούπολης.
  13. Ορισμός εκπροσώπου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τη συγκρότηση επιτροπής σε θέματα ανέλκυσης – απομάκρυνσης –εξουδετέρωσης ναυαγίων ή πλοίων ευθύνης του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης και πιο συγκεκριμένα εντός των λιμένων Καμαριώτησσας και Θερμών της ν. Σαμοθράκης.
  14. Ορισμός εκπροσώπου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τον αναπληρωτή του, στη Γενική Συνέλευση της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ Α.Ε » και τον διακριτικό τίτλο «ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Μ.Θ. Α.Ε ».
  15. Γνωμοδότηση για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.)που αφορά την εκμετάλλευση λατομείου μαρμάρου έκτασης 99.643,09τμ, της εταιρείας ΜΠΥΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΑΡΜΑΡΑ Α.Ε.
  16. Γνωμοδότηση για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) που αφορά την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων, της εταιρείας ΔΑΝΑΗ ΕΠΕ
  17. Γνωμοδότηση για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) που αφορά την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων, της εταιρείας ΔΑΝΑΗ Ε.Π.Ε.
  18. Γνωμοδότηση για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου: «Φωτοβολταϊκός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ισχύος 30MW στη θέση «ΔΡΟΣΕΡΟ»
  19. Γνωμοδότηση για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου: Μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση βιομάζας και χρήση στροβιλογεννήτριας Οργανικού Κύκλου Rankine, ισχύος ηλεκτροπαραγωγής 999 kW», της ΙΣΑΑΚΙΔΗΣ ΑΒΕΕ
  20. Γνωμοδότηση για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου: «Κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (ΦΣΠΗΕ), ισχύος 65 MW στην θέση «ΜΥΤΑΚΑΣ» του Δήμου Αλεξανδρούπολης της Π.Ε. Έβρου της Π.Α.Μ.Θ» από την «FOS AND ENERGY AE» (ΠΕΤ: 2305947323).
  21. Γνωμοδότηση για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου: « «Μονάδα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας (ΣΑΗΕ), ισχύος 150 MW στην θέση «ΣΠΗΛΑΙΟ» του Δήμου Ορεστιάδας της Π.Ε. Έβρου της Π.Α.Μ.Θ» από την «ΑΙΟΛΙΚΗ ΤΡΙΓΩΝΟΥ ΜΙΚΕ» (ΠΕΤ: 2309001523).
  22. Γνωμοδότηση για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου: «Εγκατάσταση και λειτουργία σταθμού αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας (ΣΑΗΕ), ισχύος 144 MW στην θέση «ΦΕΡΕΣ 1-2-3» του Δήμου Αλεξανδρούπολης της Π.Ε. Έβρου της Π.Α.Μ.Θ» από την «ΑΕΝΑΟΣ ΣΥΣΩΡΕΥΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ» (ΠΕΤ: 2207796521)
  23. Γνωμοδότηση για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου: «Εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας Αποθήκευσης Ηλεκτρικής Ενέργειας της εταιρείας ΑΝΕΜΟΣ ΕΒΡΟΥ ΜΙΚΕ αποτελούμενης από συσσωρευτές, ισχύος 200 MWel συνολικής έκτασης 38.009 τμ, που πρόκειται να εγκατασταθεί στη θέση «Αχλάδια 1» στα αγροτεμάχια με ΚΑΕΚ 110571318011, ΚΑΕΚ 110571318009, ΚΑΕΚ 110571317027 και ΚΑΕΚ 110571818007 της ΔΕ Τριγώνου Δήμου Ορεστιάδας ΠΕ Έβρου. (ΠΕΤ: 2309001721)
  24. Γνωμοδότηση για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου: «Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ισχύος 58,8MW στη θέση “ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ – ΑΛΑΤΟΛΟΦΟΣ” και ηλεκτρική διασύνδεση σε νέο Υ/Σ 33/150kV στη θέση «Λευκόπετρα», των Δημοτικών Ενοτήτων Μύκης & Ξάνθης, των Δήμων Μύκης & Ξάνθης, της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, της εταιρείας με την επωνυμία «WPD ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ 1 Μ.Ι.Κ.Ε. (ΠΕΤ 2303918011)
  25. Γνωμοδότηση για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) που αφορά την τροποποίηση – βελτίωση οδικής ασφάλειας τμήματος του υφιστάμενου έργου: «Ε.Ο.2 Ξάνθης – Κομοτηνής (από Χ.Θ. 15+300 έως Χ.Θ. 16+100)», που βρίσκεται στην Τ. Κ. Διομήδειας του Δ. Αβδήρων, της Π.Ε Ξάνθης » (ΠΕΤ 2308985825)
  26. Γνωμοδότηση για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου «Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) «Ξέφωτο» ισχύος 148,8MW στις θέσεις «Ξέφωτο, Σαμαράνο, Ίσκιωμα & Μεσοβούνι» με τα συνοδά έργα αυτού (εξωτερικό δίκτυο Μέσης Τάσης 33kV για την ηλεκτρική διασύνδεση του ΑΣΠΗΕ με το δίκτυο του ΑΔΜΗΕ μέσω του υφιστάμενου Υ/Σ «Ίασμος») στη Δημοτική Ενότητα Σατρών, του Δήμου Μύκης, της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, από την εταιρεία με την επωνυμία «ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες Α.Ε.». Τμήμα της όδευσης του δικτύου μέσης τάσης διέρχεται εντός των ορίων του Δήμου Ιάσμου της Π.Ε. Ροδόπης και κατά μήκος υφιστάμενης οδοποιίας. (ΠΕΤ 2211855313)
  27. Γνωμοδότηση για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου «Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) «ΝΥΦΗ» ισχύος 55,8MW στη θέση «ΝΥΦΗ» με τα συνοδά έργα αυτού (εξωτερικό δίκτυο Μέσης Τάσης 33kV για την ηλεκτρική διασύνδεση του ΑΣΠΗΕ με το δίκτυο του ΑΔΜΗΕ μέσω του υφιστάμενου Υ/Σ «Ίασμος») στις Δημοτικές Ενότητες Αμαξάδων και Ξάνθης, των Δήμων Ιάσμου και Ξάνθης, στις Περιφερειακές Ενότητες Ροδόπης και Ξάνθης, από την εταιρεία με την επωνυμία «WINDSPUR ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ». (ΠΕΤ2304938711)
  28. Γνωμοδότηση για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου: «Σταθμός Αποθήκευσης Ηλεκτρικής Ενέργειας αποθηκευτικής ισχύος συσσωρευτών 200 MW και συνολικής χωρητικότητας 400 MWh στη θέση «ΣΑΝΤΑ Ι», της εταιρείας ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΡΒΑΝΙΚΟΥ ΕΠΕ, της Δημοτικής Ενότητας Σαπών, του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών, της Π Ε Ροδόπης. (ΠΕΤ2212872127)
  29. Γνωμοδότηση για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου: «Εγκατάσταση 3 αιολικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) συνολικής ισχύος 8,97 MW με τα συνοδά τους έργα: 1. ΑΣΠΗΕ 2.99 MW στη θέση “ΚΡΕΒΒΑΤΙΑ” της Δημοτικής Ενότητας Αρριανών του Δήμου Αρριανών, Π.Ε. Ροδόπης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης της εταιρείας “LIKE 1 ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΙΚΕ” 2. ΑΣΠΗΕ ισχύος 2.99 MW στη θέση “ΕΥΦΟΡΟ” της Δημοτικής Ενότητας Αρριανών του Δήμου Αρριανών Π.Ε. Ροδόπης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης της εταιρείας “ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΛΑΓΟΥ Ι.Κ.Ε.” 3. ΑΣΠΗΕ ισχύος 2.99 MW στη θέση “ΚΟΚΚΙΝΟΡΕΜΑ” της Δημοτικής Ενότητας Αρριανών του Δήμου Αρριανών της Π.Ε. Ροδόπης. (ΠΕΤ2303921627)
  30. Γνωμοδότηση για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου: «Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) με τα συνοδά έργα αυτού, συνολικής ισχύος 186MW στη θέση «ΣΑΠΕΣ» στους Δ. Μαρωνείας – Σαπών και Αρριανών της Π.Ε. Ροδόπης, της εταιρείας «ΑΝΕΜΟΣ ΕΒΡΟΥ ΜΙΚΕ». (ΠΕΤ 2212878512) […]
[…] 31. Γνωμοδότηση για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου: «Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) με τα συνοδά έργα αυτού, συνολικής ισχύος 48MW στη θέση «Φωλιές» του Δ. Ιάσμου της Π.Ε. Ροδόπης, της εταιρείας «BOREADS WIND ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.». (ΠΕΤ 2205774314)

  1. Γνωμοδότηση στα πλαίσια της διαδικασίας Περιβαλλοντικής αδειοδότησης υφιστάμενης μονάδας παραγωγής μοριοσανίδων γυμνών και επενδυμένων με μελαμίνη, φιλμ μελαμίνης και νέας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση βιομάζας (ισχύος 3ΜW) που πρόκειται να εγκατασταθεί στα υπ΄αριθμ. 34,39 και 44 Ο.Τ. της ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής, της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΛ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. ΠΕΤ 2309000327
  2. Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Τοπικού Ρυμοτομικού Σχεδίου (ΤΡΣ) για θρησκευτικό χώρο στην εκτός σχεδίου περιοχή Μαΐστρου, του Δ. Αλεξ/πολης της Π.Ε. Έβρου.
  3. Πρόταση ψηφίσματος για τους μελισσοκόμους.
[Δεν συμπεριλαμβάνονται όλα τα θέματα ημερήσιας διάταξης]
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα όρια τους οι γιατροί από τις ελλείψεις στα περιφερειακά νοσοκομεία

Δυσαρεστημένοι ένας στους δύο με το ΕΣΥ σύμφωνα με έρευνα της GPO Στο «Ε» μιλούν ο γ.γ. τη…