Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Νέες, σύγχρονες ψηφιακές ταυτότητες απαιτούν οι στρατιωτικοί της Ξάνθης

Νέες, σύγχρονες ψηφιακές ταυτότητες απαιτούν οι στρατιωτικοί της Ξάνθης

0

Υποστηρίζουν πως σε μία εποχή ψηφιακής διακυβέρνησης αποκλείονται από πολλές δραστηριότητες μία εκ των οποίων είναι και η παρακολούθηση ποδοσφαιρικών αγώνων


«Οι στρατιωτικοί ανέκαθεν εδώ και χρόνια, δηλαδή, χρησιμοποιούσαν τις στρατιωτικές ταυτότητες οι οποίες ουδέποτε είχαν ισχύ ταξιδιωτικού εγγράφου», υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της  Ένωσης Στρατιωτικών Ξάνθης, Βάιος Τσαπρούνης στο «Ε»


Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης επαναφέρει το ζήτημα των ταυτοτήτων, απαιτώντας, πλέον, την χορήγηση νέων, σύγχρονων, ψηφιακών ταυτοτήτων, έχουσες και την ισχύ ταξιδιωτικού εγγράφου. Άλλωστε, προσφάτως, με απόφαση της Κυβέρνησης, η ταυτοποίηση των εισιτηρίων για τους ποδοσφαιρικούς αγώνες θα πραγματοποιείται μέσω του gov.gr.wallet και στο σημείο αυτό οι στρατιωτικοί επισημαίνουν ότι η εν λόγω δυνατότητα ή υποχρέωση, δεν είναι εφικτό να εκπληρωθεί για το σύνολο των στρατιωτικών, μιας και διαθέτουν ακόμα στρατιωτικές ταυτότητες στην εποχή της ψηφιακής διακυβέρνησης που όχι μόνο δεν συνδέονται με την εφαρμογή, αλλά δεν έχουν καν την ισχύ ταξιδιωτικού εγγράφου.


«Να είμαστε κι εμείς μέτοχοι στην ψηφιακή εποχή»
Βάιος Τσαπρούνης
Πρόεδρος Ένωσης Στρατιωτικών Ξάνθης

Β. Τσαπρούνης: Ένα χρόνιο πρόβλημα με συνέπεια οι στρατιωτικοί να αναγκάζονται να εκδώσουν διαβατήρια για να φύγουν στο εξωτερικό

Ο Βάιος Τσαπρούνης, πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Ξάνθης αναφέρει στο «Ε» ότι «οι στρατιωτικοί ανέκαθεν εδώ και χρόνια χρησιμοποιούσαν τις στρατιωτικές ταυτότητες οι οποίες ουδέποτε είχαν ισχύ ταξιδιωτικού εγγράφου. Ουσιαστικά δεν έφεραν την υπογραφή από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και στις προδιαγραφές που είχε θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Συνεπώς, λόγος γίνεται για ένα χρόνιο πρόβλημα με συνέπεια οι στρατιωτικοί να αναγκάζονται να εκδώσουν διαβατήρια για να φύγουν στο εξωτερικό, ενώ το κόστος ανά διαβατήριο ξεπερνούσε τα 80 ευρώ». Την ίδια στιγμή συμπληρώνει ότι «όλοι οι πολίτες της χώρας με την αστυνομική τους ταυτότητα μπορούσαν να ταξιδέψουν σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Δεν αρκούσε η στρατιωτική ταυτότητα να εξασφαλίσει πρόσβαση στην εφαρμογή wallet κατά την περίοδο του κορονοϊού

Επιπλέον, υπενθυμίζει πως όταν ξέσπασε η πανδημία του κορονοϊού για να μπορέσει ο πολίτης να κάνει συναλλαγές με το δημόσιο ή για να μπορέσει να έχει πρόσβαση σε μία υπηρεσία, ακόμη και για να πιεί καφέ έπρεπε να δείξει πιστοποιητικό covid, όπως επίσης και την ταυτότητά του, τα οποία ήταν περασμένα και φυσικά προσβάσιμα μέσω της εφαρμογής wallet, οπότε μπορούσε να το δείξει και να πραγματοποιήσει τις συναλλαγές του.

Εν συνεχεία ο κ. Τσαπρούνης τονίζει ότι «οι στρατιωτικοί και σε αυτό το κομμάτι ήταν αποκλεισμένοι, αφού δεν αρκούσε η στρατιωτική ταυτότητα να εξασφαλίσει πρόσβαση στην εφαρμογή, διότι δεν είχε την ίδια ισχύ με τις πολιτικές ταυτότητες».

«Περνάμε, λοιπόν στο 2024 χωρίς όμως να εξετάσουμε εάν τα μέτρα που προκρίνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα είναι σωστά ή όχι. Επιπλέον, για να μπει ο στρατιωτικός στα γήπεδα θα πρέπει να επικυρώσει το εισιτήριό του μέσα από την εφαρμογή, στην οποία όμως δεν μπορούμε να βάλουμε τις ταυτότητές μας, αφού είναι στρατιωτικές και αυτομάτως αποκλειόμαστε από τα γήπεδα», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τέλος, θέτει το ερώτημα: Γιατί λοιπόν να μας αποκλείουν από αυτές τις εκφάνσεις της ζωής; Παράλληλα, κάνει λόγο για απαίτηση πια κι όχι για διεκδίκηση όσον αφορά την απόκτηση ταυτοτήτων που έχουν όλοι οι συμπολίτες μας.

«Να είμαστε κι εμείς μέτοχοι σε αυτή την ψηφιακή εποχή», απαιτεί καταληκτικά.

Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ. προς κ.κ. ΥΠΕΘΑ-ΥΠΡΟΠΟ-ΥΨΗΔΙ

Κύριοι Υπουργοί.

Με έγγραφό μας, εκφράσαμε, με τις σχετικές επιφυλάξεις που μέχρι σήμερα εκπαιδευτήκαμε από τις κυβερνήσεις να διατηρούμε, την εμπιστοσύνη μας μπροστά στις διαβεβαιώσεις ότι οι στρατιωτικοί, ίσοι προς ίσους απέναντι στους υπόλοιπους πολίτες, θα αποκτήσουν νέες ταυτότητες, ώστε επιτέλους να μπορούν να τις χρησιμοποιούν για όλες τις συναλλαγές τους στη χώρα, αλλά και ως ταξιδιωτικό έγγραφο.

Μέχρι και σήμερα, όχι μόνο δεν δίδεται η δυνατότητα χορήγησής τους στις/στους στρατιωτικούς, αλλά δεν δημοσιεύτηκε το παραμικρό -έστω- χρονοδιάγραμμα ένταξής τους στις/στους δικαιούχους, εντείνοντας περαιτέρω άλλη μία αδικία έναντι των συμπολιτών τους. Ενέργειες της πολιτείας, που εντάσσονται σε φερόμενες υποχρεώσεις της στην ψηφιακή εποχή, φαίνεται ότι, αντί να διευκολύνουν τις/τους στρατιωτικούς, τους ωθούν έτι περαιτέρω στην περιθωριοποίηση και τον αποκλεισμό από την κοινωνία.

Παρακολουθούμε, χωρίς να σχολιάσουμε στον πυρήνα του το θέμα, αν και θα μπορούσαμε να λάβουμε θέση ως Έλληνες πολίτες, να εξελίσσεται μπροστά μας ένα ακόμη γεγονός που αποκλείει εντελώς ρατσιστικά τις/τους στρατιωτικούς από τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν αθλητικούς αγώνες των αγαπημένων τους ομάδων. Με τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης για την είσοδο των φιλάθλων σε γηπεδικές αθλητικές εγκαταστάσεις, προκειμένου να παρακολουθήσουν το αγαπημένο τους άθλημα, αποκλείονται οι στρατιωτικοί, ακόμη και αυτοί που έχουν ήδη αγοράσει εισιτήρια διαρκείας, αφού τα δελτία στρατιωτικών ταυτοτήτων τους δεν μπορούν να αναρτηθούν στην εφαρμογή Gov.gr Wallet, προκειμένου να ταυτοποιηθεί το εισιτήριό τους και να εισέλθουν με qr code. Γιατί δεν μπορούν να αναρτηθούν; Μα γιατί δεν αποτελούν επίσημο έγγραφο με ισχύ έναντι πάντων.

Με το παρόν έγγραφό μας απαιτούμε τις άμεσες ενέργειές σας ώστε επιτέλους, αφενός να δρομολογηθούν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες, για απόκτηση και από τις/τους στρατιωτικούς δελτίων ταυτοτήτων που θα έχουν ισχύ έναντι πάντων, ακόμη και ως ταξιδιωτικών εγγράφων, με ενημέρωσή μας του σχετικού χρονοδιαγράμματος, αλλά και αφετέρου να μπορούν τα ήδη υπάρχοντα δελτία στρατιωτικών ταυτοτήτων να αναρτώνται στην εφαρμογή Gov.gr Wallet.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Λουκέτο» και φέτος στην κατασκήνωση των Αβδήρων

Πέντε χρόνια κλειστή…μάλλον οριστικά κλειστή! Ερημοποίηση των εγκαταστάσεων – Στερούνται δ…