Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου η κατάληψη στο Πολυτεχνείο Ξάνθης

Μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου η κατάληψη στο Πολυτεχνείο Ξάνθης

0

Πραγματοποιήθηκε συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου με συμμετοχή 750 φοιτητών


Το πρωί της Πέμπτης έλαβε χώρα κινητοποίηση στο πλαίσιο του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στην Ξάνθη


Καταλήψεων συνέχεια αποφασίστηκε την Τετάρτη το απόγευμα στην γενική συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης όπου συμμετείχαν 750 άτομα. Το ψήφισμα πέρασε με 611 ψήφους υπέρ επιβεβαιώνοντας ότι οι φοιτητές δεν προτίθενται να κάνουν βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις τους. Να σημειωθεί ότι από την συνέλευση απουσίαζε η παράταξη της ΔΑΠ.

Συνεχίζει η κατάληψη και στην Ιατρική Αλεξανδρούπολης

Στην Αλεξανδρούπολη, ο Σύλλογος της Ιατρικής Σχολής ΔΠΘ κινήθηκε στην ίδια γραμμή με την Ξάνθη καθώς αποφασίστηκε η αντίθεση του με την αναθεώρηση του άρθρου 16 και την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων καθώς και την παράταση των καταλήψεων έως την Τρίτη 6 Φεβρουάριου Με τη σειρά του, ο Σύλλογος Φοιτητών Κοινωνικής Εργασίας & Κοινωνικής Πολιτικής Κομοτηνής ΔΠΘ ανακοίνωσε την στήριξη του στον αγώνα κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων ενώ δεν έχει αποφασιστεί κατάληψη.

Να σημειώσουμε ότι ο Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης, ο Σύλλογος της Ιατρικής Σχολής ΔΠΘ και ο Σύλλογος Φοιτητών Κοινωνικής Εργασίας & Κοινωνικής Πολιτικής Κομοτηνής ΔΠΘ θα συμμετάσχουν στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 8 Φεβρουαρίου.



Σήμερα Πέμπτη η κινητοποίηση φοιτητών της Πολυτεχνικής Ξάνθης κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων

Στο πλαίσιο του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, πραγματοποιήθηκε πορεία στην Ξάνθη στις 11:00 σήμερα Πέμπτη με ευρεία συμμετοχή φοιτητών.

Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) κήρυξαν στάσεις εργασίας από τις 11:00 προκειμένου να στηρίξουν τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην πορεία διαμαρτυρίας.

Ακολούθως, οι φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης βγήκαν στους κεντρικούς δρόμους της Ξάνθης φωνάζοντας «ΟΧΙ» στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Συγκεκριμένα, οι Σύλλογοι Φοιτητών-Οικοτρόφων Φοιτητών Ξάνθης με πανό στα χέρια είπαν ξανά: «ΟΧΙ στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, στην παράκαμψη του άρθρου 16, ΠΤΥΧΙΑ ΙΣΧΥΡΑ με ΑΞΙΑ-ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΣΠΟΥΔΕΣ» ενώ «ΟΧΙ στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ΚΑΜΙΑ χρήση τηλεκπαίδευσης, οι ΑΓΩΝΕΣ μας δεν τρομοκρατούνται, ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ σε ΟΛΟΥΣ», τόνισαν οι Αγωνιστικές Κινήσεις.


Με ευρεία συμμετοχή φοιτητών, της ΟΛΜΕ και ΔΟΕ η πορεία κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ξάνθη


ΔΠΘ: Ψηφιακά η εξεταστική στα υπό κατάληψη τμήματα

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης αποφάσισε ομόφωνα στην Έκτακτη Συνεδρίαση της Συγκλήτου του (απόφαση 1/103/1-2-2024) τη διεξαγωγή των εξετάσεων του χειμερινού εξαμήνου στα Ακαδημαϊκά Τμήματα που τελούν υπό κατάληψη, διαδικτυακά.

Πιο συγκεκριμένα στα Ακαδημαϊκά Τμήματα της Πολυτεχνικής Σχολής η εξ’ αποστάσεως εξεταστική διαδικασία θα ξεκινήσει από την 7η Φεβρουαρίου 2024, μετά από απόφαση της Συνέλευσης κάθε Τμήματος και ενημέρωση των φοιτητών και των φοιτητριών για το τροποποιημένο πρόγραμμα εξετάσεων που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Τμήματος και θα αποσταλεί ηλεκτρονικά.

Συνεχίζονται εξάλλου οι καταλήψεις περίπου στο 1/3 των τμημάτων σε ολόκληρη την Ελλάδα, δηλαδή 150 περίπου τμήματα τελούν υπό κατάληψη σε σύνολο 433.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων στη χώρα μας.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Παύλος Μαραγκός
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Σ. Μαυρίδης πρόεδρος της Δ.Ε. του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης των Διπλωματούχων Μηχανικών-Ηλεκτρολόγων

Στη Διοικούσα Επιτροπή συμμετέχουν επίσης οι: Β. Γιαννίκης, Μ. Ψωμάς, Θ. Ιωαννίδης και Γ. …