Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δένδιας: Προτείνω η Ελλάδα να ηγηθεί στην ευρωπαϊκή επιχείρηση κατά των Χούθι

Δένδιας: Προτείνω η Ελλάδα να ηγηθεί στην ευρωπαϊκή επιχείρηση κατά των Χούθι

0

Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας δήλωσε πως θα προτείνει να είναι αναβαθμισμένος ο ρόλος της Ελλάδας όσον αφορά στη διοίκηση της ευρωπαϊκής επιχείρησης κατά των Χούθι


Κατά την προσέλευσή του στην άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, που πραγματοποιείται σήμερα, Τετάρτη 31/1, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους σχετικά με τον ρόλο της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή επιχείρηση κατά των Χούθι.

«Θα μιλήσουμε σήμερα, εκτός από την Ουκρανία, για την Ευρωπαϊκή Αμυντική Βιομηχανία, κάτι που ενδιαφέρει ιδιαίτερα την Ελλάδα» είπε αρχικά ο Νίκος Δένδιας και πρόσθεσε «Αφενός μεν για να δούμε τι ευκαιρίες υπάρχουν για την ενίσχυση της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας, αλλά και για να δούμε τι συμβατότητες μπορεί να δημιουργηθούν για το Ελληνικό Σύστημα Αμυντικής Καινοτομίας το οποίο προσπαθούμε να δημιουργήσουμε.

Σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή επιχείρηση κατά των Χούθι με την ονομασία «Ασπίδες», δηλαδή «προστασία των πλοίων» όπως εξήγησε ο κ. Μπορέλ, ο υπουργός Άμυνας είπε πως «θα προτείνω, θα προσφέρω, να αναλάβει η Ελλάδα τη Διοίκηση της Επιχείρησης, όπως επίσης θα προσφέρω το Στρατηγείο της Λάρισας ως Στρατηγείο για την Επιχείρηση».

Σύμφωνα με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, η επιχείρηση θα μπορούσε να ξεκινήσει στις 17 Φεβρουαρίου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…