Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Χωρίς εκπρόσωπο στη συνάντηση με Μητσοτάκη οι αγρότες της ΑΜΘ

Χωρίς εκπρόσωπο στη συνάντηση με Μητσοτάκη οι αγρότες της ΑΜΘ

0

Σήμερα στην Χρυσούπολη αποφασίζουν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους

 

Πρόταση για να βγάλουν τα τρακτέρ στους δρόμους και να στήσουν μπλόκα

 

Απομονωμένοι και χωρίς οργάνωση εμφανίζονται για άλλη μια φορά οι αγρότες της περιφέρειάς μας. Εξαίρεση αποτελούν οι Εβρίτες που ετοιμάζονται να κάνουν κινητοποιήσεις στο τελωνείο των Κήπων και να στήσουν μπλόκα στον βόρειο Έβρο. Οι αγρότες της υπόλοιπης ΑΜΘ καλούν σε σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής  σήμερα στις 20:00, στα γραφεία του Αγροτικού Συλλόγου Νέστου (ΚΕΓΕ), στη Χρυσούπολη.

Ετοιμάζονται να βγάλουν τα τρακτέρ στους δρόμους και να στήσουν μπλόκα οι αγρότες της ΑΜΘ

Όπως αναφέρουν: «Μετά την πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 5/2 στην Κομοτηνή, θα συναποφασίσουμε για τις επόμενες ενέργειες κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων». Όπως ανέφερε στο «Ε» ο εκπρόσωπό τους Νίκος Δημόπουλος η πρόταση που θα τεθεί είναι να βγάλουν τα τρακτέρ στους δρόμους και να αποφασίσουν τα σημεία που θα στήσουν μπλόκα.

Χωρίς εκπρόσωπο στην σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό

Όπως ανέφερε ο κ. Δημόπουλος δεν θα υπάρχει εκπρόσωπος των αγροτών της ΑΜΘ στην σύσκεψη με τον πρωθυπουργό. Σημείωσε δε ότι έχουν κάποια κοινά αιτήματα με τους αγρότες που θα συναντήσουν τον πρωθυπουργό όπως είναι το αφορολόγητο πετρέλαιο και την μείωση του ρεύματος αλλά η αναδιαπραγμάτευση της ΚΑΠ που ζητάνε είναι κάτι πολύ γενικό που αποφασίζεται από την ΕΕ και δεν μπορεί να γίνεται μονομερώς από ένα κράτος: «Έχουμε πολλά θέματα με τα οικολογικά σχήματα, με τα ιστορικά δικαιώματα από το 2015. Αυτοί που θα πάνε δεν ξέρουν τι σημαίνει σύγκλιση και ιστορικά δικαιώματα. Δεν έχουμε επαφή μαζί τους. Θα τους δώσει κάτι ακόμη και θα φύγουν ευχαριστημένοι», σημειώνει ο κ. Δημόπουλος.

Αυτό που επιζητούν είναι η συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη η οποία και ευελπιστούν ότι θα γίνει την επόμενη εβδομάδα…

Μαχητικοί οι Εβρίτες αγρότες – Στήνουν μπλόκα

Την ίδια στιγμή βγαίνουν σήμερα τα τρακτέρ στον Έβρο, με πρωτοβουλία των αγροτικών συλλόγων του νομού, που αποφάσισαν μέσα από συνελεύσεις που πραγματοποιήσαν να κλιμακώσουν τον αγώνα τους. Στον βόρειο Έβρο θα στηθεί «μπλόκο» στη γέφυρα των Καστανεών σήμερα στις 12 το μεσημέρι, ενώ αύριο το απόγευμα θα βγουν τα τρακτέρ και στο Τυχερό, στον Πέπλο, στις Φέρες, στα Λουτρά και στην Αλεξανδρούπολη, όπως αποφάσισαν στη χθεσινή συνέλευσή τους οι αγρότες του νοτίου και κεντρικού Έβρου.

Οι προσυγκεντρώσεις των αγροτικών μηχανημάτων δηλώνουν την ετοιμότητα και πρόθεση που υπάρχει, ακόμα και για νέα διαμαρτυρία στο τελωνείο των Κήπων, η οποία ίσως γίνει την Κυριακή, αναλόγως και των αποφάσεων που θα ληφθούν στην πανελλαδική συνάντηση αντιπροσωπειών αγροτών, που πραγματοποιείται στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης, στην οποία ο αγροτικός σύλλογος Αλεξανδρούπολης συμμετέχει με δύο απεσταλμένους εκπροσώπους του.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 9ο Φεστιβάλ «Ξάνθη-Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» για το 2024

«Πλημμύρισε» με κόσμο η κεντρική πλατεία κατά τη διάρκεια της συναυλίας με διευθυντή τον Ν…