Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Την Ροδόπη επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ εξαιτίας των ζημιών από την χαλαζόπτωση

Την Ροδόπη επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ εξαιτίας των ζημιών από την χαλαζόπτωση

0

Σύμφωνα με την πρώτη εικόνα, η πρόσφατη χαλαζόπτωση, προκάλεσε σοβαρές ζημίες σε καλλιέργειες στα χωριά Δύμη, Φωλιά, Ρίζωμα, Θάμνα, Αγίασμα και Σώστη


Επίσκεψη σε οικισμούς της Π.Ε. Ροδόπης, όπου καταγράφηκαν ζημιές από το χαλάζι πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης.

Σύμφωνα με την πρώτη εικόνα, η πρόσφατη χαλαζόπτωση, προκάλεσε σοβαρές ζημίες σε καλλιέργειες στα χωριά Δύμη, Φωλιά, Ρίζωμα, Θάμνα, Αγίασμα και Σώστη.

Ο κ. Τοψίδης διαβεβαίωσε τους παραγωγούς ότι η Περιφέρεια θα διεκδικήσει την άμεση και δίκαιη αποζημίωση τους, ενώ παράλληλα σχεδιάζεται και ένα πρόγραμμα αντιχαλαζικής προστασίας στο οποίο θα ενταχθούν.

Στην επίσκεψη του περιφερειάρχη συμμετείχαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Μανώλης Ταπατζάς, ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Κτηνοτροφίας Ριτβάν Χατζη Μεμέτ, και ο εντεταλμένος σύμβουλος Ριτβάν Μολλά Ισά.

Ταυτόχρονα στην περιοχή βρέθηκε και ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ Θράκης Δημήτρης Πανταζής προκειμένου να γίνει η ακριβής αποτύπωση της ζημίας που έχουν υποστεί τα κερασόδεντρα της περιοχής.



 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας: Στις 13 Μαΐου ξεκινά η εφαρμογή του προγράμματος «Προλαμβάνω»

Σε λίγες μέρες, 13 Μαΐου θα ξεκινήσουν τα sms στις γυναίκες για την πρόληψη του καρκίνου τ…