Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Βίτσας: Ας στηρίξουμε πρωτοβουλία των παιδιών του Λυκείου Σαμοθράκης

Βίτσας: Ας στηρίξουμε πρωτοβουλία των παιδιών του Λυκείου Σαμοθράκης

0

Ζητάνε από την Ευρωπαϊκή Ένωση μία νομοθεσία που θα αφορά τις νησιωτικές και ακριτικές περιοχές σε μια προσπάθεια να εξαλειφθούν οι όποιες ανισότητες


Μια ομάδα μαθητριών της Β’ Λυκείου του ΓΕΛ Σαμοθράκης θέλει να τονίσει τις εκπαιδευτικές και κοινωνικές ανισότητες, που αντιμετωπίζουν οι μαθητές στο μικρό νησί της Σαμοθράκης. Με βίντεο τους και με συμμετοχή σε διαγωνισμό, ζητάνε από την Ευρωπαϊκή Ένωση μία νομοθεσία που θα αφορά τις νησιωτικές και ακριτικές περιοχές σε μια προσπάθεια να εξαλειφθούν οι όποιες ανισότητες και να γίνει πιο ποιοτική η ζωή τους.

«Μαθήτριες του Λυκείου Σαμοθράκης αντιστέκονται σθεναρά στις δυσκολίες της καθημερινότητας που αντιμετωπίζει ο τόπος τους και με αισιοδοξία ατενίζουν το μέλλον του νησιού τους, προτείνοντας ως πρωτότυπη νομοθεσία τον τρόπο αντιμετώπισης κοινωνικών και εκπαιδευτικών ανισοτήτων που βιώνουν οι κάτοικοι των μικρών νησιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κατάφεραν ήδη μέχρι σήμερα να φτάσουν στην 20η θέση από τις 388 συμμετοχές, Στόχος τους η δεκάδα .Καταληκτική ημερομηνία για την ψηφοφορία είναι η 28η Ιανουαρίου. Ας στηρίξουμε όλοι την πρωτοβουλία τους» αναφέρει το μήνυμά του ο Δήμαρχος Σαμοθράκης Αθανάσιος Βίτσας.

Το βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=4uvT3mCIbnY

CITIZENS-INITIATIVE-FORUM.EUROPA.EU

Samothrace’s Educational and Social Odyssey

Το βίντεο αυτό αποτελεί συμμετοχή στον διαγωνισμό ImagineEU.

Ο διαγωνισμός κάλεσε τους εφήβους να παρουσιάσουν τις ιδέες τους για να βελτιωθεί η ζωή στην κοινότητα ή τη χώρα τους. Δημιούργησαν σύντομα βίντεο στα οποία εξηγούν τι πιστεύουν πως πρέπει να αλλάξει και τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να γίνει αυτό. Ο διαγωνισμός βασίζεται στην ιδέα της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών (ΕΠΠ), ενός σημαντικού εργαλείου συμμετοχικής δημοκρατίας στην ΕΕ, το οποίο επιτρέπει στους πολίτες να διαδραματίζουν ενεργό ρόλο στη χάραξη πολιτικής της ΕΕ.

ΠΗΓΗ: gnomionline.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Σ. Μαυρίδης πρόεδρος της Δ.Ε. του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης των Διπλωματούχων Μηχανικών-Ηλεκτρολόγων

Στη Διοικούσα Επιτροπή συμμετέχουν επίσης οι: Β. Γιαννίκης, Μ. Ψωμάς, Θ. Ιωαννίδης και Γ. …