Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Προβλήματα και Απειλές στο Παράκτιο και Θαλάσσιο Περιβάλλον»: Συνάντηση στρογγυλής τράπεζας στο πλαίσιο υλοποίησης του Διαπεριφερειακού Σχεδίου Συνεργασίας

«Προβλήματα και Απειλές στο Παράκτιο και Θαλάσσιο Περιβάλλον»: Συνάντηση στρογγυλής τράπεζας στο πλαίσιο υλοποίησης του Διαπεριφερειακού Σχεδίου Συνεργασίας

0

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου και ώρα 16:00, στη Λέσχη Κομοτηναίων

Η Αναπτυξιακή Ροδόπης ΑΑΕ ΟΤΑ ως Ομάδα Τοπικής Δράσης Αλιείας (ΟΤΔ Αλιείας) Ροδόπης & Ξάνθης διοργανώνει συνάντηση στρογγυλής τράπεζας με θέμα «Προβλήματα και Απειλές στο Παράκτιο και Θαλάσσιο Περιβάλλον», στο πλαίσιο υλοποίησης του Διαπεριφερειακού Σχεδίου Συνεργασίας με τίτλο «Θαλάσσιο Περιβάλλον, Παράκτιες Απειλές και Αλιεία», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου και ώρα 16:00, στη Λέσχη Κομοτηναίων.

Σκοπός της συνάντησης είναι η σύσταση ενός «Παρατηρητηρίου Θάλασσας» αποτελούμενο από μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης, μέλη ερευνητικών και επιστημονικών φορέων, αλιευτικών φορέων και τοπικών φορέων με στόχο την ανάδειξη και καταγραφή των παράκτιων απειλών που προκαλούνται είτε από ανθρωπογενείς παράγοντες, όπως η υπεραλίευση και η ρύπανση του θαλάσσιου περιβάλλοντος, είτε από την κλιματική αλλαγή, όπως η διάβρωση των ακτών και η εισβολή ξενικών ειδών καθώς και η ανάπτυξη προτάσεων για την επίλυσή τους.

Η συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο υλοποίησης της Ενέργειας 4.1  του Διαπεριφερειακού Σχεδίου Συνεργασίας με τίτλο «Θαλάσσιο Περιβάλλον, Παράκτιες Απειλές και Αλιεία», Τ.Π. CLLD/LEADER Αλιείας Περιφερειακών Ενοτήτων Ροδόπης & Ξάνθης της Προτεραιότητας 4 «ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ» του Ε.Π. «ΑΛΙΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ» (ΕΠΑΛΘ) 2014-2020 με συντονιστή εταίρο την Αναπτυξιακή Ηρακλείου. Στο σχέδιο συμμετέχουν συνολικά 22 συμβαλλόμενες παράκτιες και νησιωτικές ΟΤΔ Αλιείας της χώρας.

Πληροφορίες: Αλεξάνδρα Περπερίδου 2531034071-2

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε απεργιακή συγκέντρωση την 1η Μάη καλεί το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης

«Η αγωνιστική στάση όλων μας θα τιμήσει με τον καλύτερο τρόπο τη θυσία των πρωτοπόρων του …