Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Συνεχίζει να στάζει νερά το ταβάνι του Αεροδρομίου Αλεξανδρούπολης

Συνεχίζει να στάζει νερά το ταβάνι του Αεροδρομίου Αλεξανδρούπολης

0

Το πρόβλημα θα λυθεί σύντομα υποστήριξε η υφυπουργός Χριστίνα Αλεξοπούλου, επιφυλάξεις εξέφρασε ο Ιλχάν Αχμέτ που έθεσε το ζήτημα στο υψηλότερο επίπεδο


Συζητήθηκε στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ, για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου Αλεξανδρούπολης, όπου στάζουν νερά αφενός εξαιτίας της κακής λειτουργίας του κλιματιστικού μηχανήματος και του προβλήματος στεγανότητας της οροφής, αφετέρου εξαιτίας των διαρροών από τις βροχοπτώσεις κατά την χειμερινή περίοδο.

Μια κατάσταση που διαιωνίζεται, παρά τις δεσμεύσεις ότι η εργολαβία που κατακυρώθηκε σε ανάδοχο τον Μάιο του 2023 μετά από δημόσιο διεθνή διαγωνισμό, θα υλοποιηθεί και με την ολοκλήρωσή της θα παύσει να υφίσταται ένα πρόβλημα που βλάπτει την εικόνα του αεροδρομίου και επιτείνει την ταλαιπωρία για τους επιβάτες που το χρησιμοποιούν.

Από την πλευρά της η υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου που κλήθηκε να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, περιορίστηκε στις επισημάνσεις του αερολιμενάρχη είτε ότι δεν επηρεάζονται οι επιβάτες από τους κουβάδες και τα νερά που τρέχουν ανάμεσα στα πόδια και τις βαλίτσες τους είτε ότι το πρόβλημα θα λυθεί σύντομα. Στη δευτερολογία της έκανε γενικότερη αναφορά στα έργα που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια για την αναβάθμιση των υποδομών του αερολιμένα της Αλεξανδρούπολης. Από τις 24 Μαΐου του 2023 που κατακυρώθηκε το έργο για την στεγανοποίηση της οροφής της αίθουσας αναχωρήσεων του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης σε εργολάβο, υπάρχει, σύμφωνα με την κα Αλεξοπούλου, συνεχής επικοινωνία με τον ανάδοχο και αναμένεται η σύνταξη ανακεφαλοποιητικού πίνακα για να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί το έργο.

Έξι μήνες στο περίμενε

Σύμφωνα με τον Ιλχάν Αχμέτ, πάντως, η ουσία είναι ότι έξι μήνες από την υπογραφή της σύμβασης το έργο είναι στον αέρα, όπως κατήγγειλε ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ, ζητώντας, παράλληλα, ρητή απάντηση από την υφυπουργό, «εάν το έργο που δημοπρατήθηκε τον Μάιο είναι σε πορεία εκτέλεσης ή εάν είναι σε πορεία επαναδιαπραγμάτευσης».

Στο ερώτημά του αυτό δεν έλαβε απάντηση με σαφές χρονοδιάγραμμα «κι έτσι η κυβέρνηση συνεχίζει να δηλώνει ικανοποιημένη από τις “αναβαθμισμένες υποδομές” του αερολιμένα Αλεξανδρούπολης» σημείωσε στον απόηχο της συζήτησης το γραφείο Τύπου του βουλευτή.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα όρια τους οι γιατροί από τις ελλείψεις στα περιφερειακά νοσοκομεία

Δυσαρεστημένοι ένας στους δύο με το ΕΣΥ σύμφωνα με έρευνα της GPO Στο «Ε» μιλούν ο γ.γ. τη…