Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Ψαρεύουν θύματα και στην εστίαση

Ψαρεύουν θύματα και στην εστίαση

0

Προσοχή! Τηλεφωνούν για κράτηση σε καταστήματα εστίασης και ζητούν IBAN για να προπληρώσουν


Δύο περιστατικά στην Ξάνθη


Ανεξάντλητο φαίνεται να είναι το…μενού των απατεώνων! Στην προσπάθειά τους να αλιεύσουν θύματα και να αδειάσουν λογαριασμούς εφευρίσκουν ολοένα και περισσότερο ευφάνταστους τρόπους προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους.

Στην Ξάνθη είχαμε δυο κρούσματα αυτής της  νέας μεθόδου που παρατηρήθηκε σε καταστήματα εστίασης. Ευτυχώς όμως το ψυλλιάστηκαν τα υποψήφια θύματα και δεν έπεσαν στην παγίδα.

Προσοχή! Τηλεφωνούν για κράτηση σε καταστήματα εστίασης και ζητούν IBAN για να προπληρώσουν

Όπως μας ανέφερε η πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης κα Μαίρη Τσιακίρογλου, καταστηματάρχης από την Σμίνθη κατήγγειλε πως δέχτηκε ενα τηλεφώνημα για κράτηση τραπεζιού 30 ατόμων για μια εκδήλωση και του ζήτησε τον αριθμό του τραπεζικού του λογαριασμού προκειμένου να καταθέσει προκαταβολή. Ο καταστηματάρχης δεν τον έδωσε καθώς υποψιάστηκε ότι είναι απάτη. Το ίδιο είχε συμβεί και πέρσι το καλοκαίρι σε καλοκαιρινό καφέ μπαρ της Ξάνθης. Και τα δύο περιστατικά καταγγέλθηκαν στην ΟΕΒΕ και η κα Τσιακίρογλου ενημέρωσε όλα τα μέλη να είναι προσεκτικοί και να μην δίνουν τον λογαριασμό τους σε όσους τους τηλεφωνούν για κράτηση, όπως επίσης και να μη συμπληρώνουν τα στοιχεία τους ή τους κωδικούς τους σε συνδέσμους που τους αποστέλλονται.


Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ξεκίνησαν οι συλλήψεις για βεγγαλικά

Από σπίτι σε οικισμό της Καβάλας κατασχέθηκαν 1784 κροτίδες, 495 φωτοβολίδες και 7 βεγγαλι…