Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΣΟΚ: Η στάση που θα κρατήσει στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

ΠΑΣΟΚ: Η στάση που θα κρατήσει στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

0

Η Χαριλάου Τρικούπη ξεκαθαρίζει ότι η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να στηριχθεί στις ψήφους της αντιπολίτευσης, ώστε να εγκριθεί το σχέδιο νόμου


Υπέρ του γάμου αλλά και γενικά της ισότητας των φύλων τάσσονται στο ΠΑΣΟΚ, αλλά ξεκαθαρίζουν ότι θα περιμένουν μέχρι σήμερα Τετάρτη και τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τον γάμο για ομόφυλα ζευγάρια.

«Περιμένουμε την πρωτοβουλία η οποία δεν πρέπει να παίζει με τα δικαιώματα των ανθρώπων», υπογραμμίζουν στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη. Ο μεγαλύτερος… φόβος είναι το σχέδιο νόμου -όπως λένε- να «άγεται και φέρεται από τις εσωκομματικές ισορροπίες» που έχουν διαμορφωθεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Θυμίζουμε ότι ακόμα και Υπουργοί όπως ο Μάκης Βορίδης έχουν ταχθεί κατά της τεκνοθεσίας, η οποία πιθανότατα δεν θα προβλέπεται, αλλά θα νομοθετείται το δικαίωμα της υιοθέτησης.

Σε κάθε περίπτωση, από τη Χαριλάου Τρικούπη στέλνουν ένα ακόμη μήνυμα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Διαμηνύουμε ότι η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να στηριχθεί στις ψήφους της αντιπολίτευσης, ώστε να εγκριθεί από την Ολομέλεια το σχέδιο νόμου».

«Όχι σε γάμους κορυφής»

Την ίδια ώρα, η πρόταση του Γιάννης Ράγκουση και του Θανάσης Θεοχαρόπουλου για ένταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωομάδα των Σοσιαλιστών, άνοιξε εκ νέου την συζήτηση για συνεργασία ανάμεσα στα δύο κόμματα. Θυμίζουμε, δε, ότι ο Χρήστος Σπίρτζης πριν από λίγες ημέρες είχε τονίσει ότι ένωση των δύο κομμάτων « [i]δεν είναι όνειρο, είναι κάτι που θα γίνει πράξη πολύ σύντομα».

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος έβαλε νέο stop στην σεναριολογία που πήγε αναπτυχθεί. Ειδικότερα, τόνισε με νόημα: «Όλες οι συνέργειες και οι πολιτικές συμπράξεις πρέπει να συμβαίνουν στην κοινωνία, ώστε να είναι η κοινωνία εκείνη που θα δείξει τον δρόμο στα κόμματα. Δεν μπορούν οι αρχηγοί των κομμάτων να βρεθούν σε έναν χώρο και να μοιράσουν τα ιμάτια της προοδευτικής παράταξης ή της κεντροαριστεράς. Δεν μπορεί να γίνει με γάμους κορυφής, με φλερτ ή με συναντήσεις σε κλειστά δωμάτια της εξουσίας. Η συνέργεια, για να είναι αποτελεσματική, να εμπνεύσει τους πολίτες και να πετύχει πραγματική αλλαγή και όχι απλή εναλλαγή στην εξουσία, θα πρέπει να έρθει από τα κάτω, να είναι πραγματική, να την επιθυμεί η κοινωνία και να την αξιώνουν οι προοδευτικοί πολίτες».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…