Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Παραιτήθηκε ο Μ. Πουσπουρίκας από την Επιτροπή Διαχείρισης του Πολυχώρου Τέχνης και Σκέψης – Οικία Μάνου Χατζιδάκι

Παραιτήθηκε ο Μ. Πουσπουρίκας από την Επιτροπή Διαχείρισης του Πολυχώρου Τέχνης και Σκέψης – Οικία Μάνου Χατζιδάκι

0

Γνωστοποίησε την απόφασή του στον Περιφερειάρχη Χρ. Τοψίδη


Ο Μιχάλης Πουσπουρίκας υπέβαλε στον Περιφερειάρχη ΑΜΘ, Χριστόδουλο Τοψίδη, την παραίτησή του από την Επιτροπή Διαχείρισης του Πολυχώρου Τέχνης και Σκέψης – Οικία Μάνου Χατζιδάκι.

Μάλιστα θεώρησε ότι έπρεπε να διευκολύνει όσους έχουν την πολιτική ευθύνη, όπως επίσης και κάθε εμπλεκόμενο φορέα και ευχαρίστησε βέβαια όλους όσοι συνεργάστηκαν για να επιτευχθούν σημαντικά πράγματα.

Σε σχετική ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει:

Μετά από αρκετά χρόνια ως επικεφαλής της Επιτροπής που έχει την ευθύνη της λειτουργίας, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους με περιέβαλαν με την εμπιστοσύνη τους και όσους συνεργαστήκαμε για να πετύχουμε αρκετά σημαντικά πράγματα.

Όμως, μετά την ανάληψη των νέων αυτοδιοικητικών αρχών θεωρώ ότι πρέπει να διευκολύνω όσους έχουν την πολιτική ευθύνη και κάθε εμπλεκόμενο φορέα ώστε να προχωρήσουν στο δικό τους σχεδιασμό και τις δικές τους επιλογές.

Είναι αλήθεια ότι ανέλαβα την ευθύνη της διαχείρισης και λειτουργίας του χώρου σε πολύ αντίξοες συνθήκες και χωρίς θεσμικό πλαίσιο, ζήτημα που παραμένει άλυτο μέχρι και σήμερα, δυστυχώς.

Παρόλα αυτά, καταφέραμε να “εκκινήσουμε” αυτό τον εξαιρετικό χώρο και να του δώσουμε οντότητα, να τον καταστήσουμε ένα ορόσημο της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής της Ξάνθης αλλά και της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Ταυτόχρονα, προβλήθηκε εντυπωσιακά σε πανελλαδικό επίπεδο και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον σημαντικών προσωπικοτήτων και  χιλιάδων επισκεπτών ως ένα κτίριο με μεγάλη  ακτινοβολία που συνδέει την Ξάνθη και την κληρονομιά του Μάνου με όλη τη χώρα αλλά και διεθνώς.

Στην πορεία αυτών των ετών θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό ότι ο χώρος άνοιξε στην τοπική κοινωνία, στον πολιτισμό και την επιστημονική κοινότητα, έγινε ένας χώρος  συνάθροισης και διαλόγου μακριά από μουσειακές λογικές αλλά με καινοτόμα σκέψη, ακόμη και μέσα στην περίοδο της πανδημίας με live streaming καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στηρίζοντας την ανάγκη των πολιτών για επαφή με την τέχνη.

Δεν είναι η ώρα να εξιστορήσω όσα έχουμε καταφέρει, για αυτό το εμβληματικό κτίριο, χωρίς εργαλεία και προϋπολογισμό. Είναι ώρα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της επιτροπής και όλους όσους αγκάλιασαν τον Πολυχώρο, και του έδωσαν πνοή με τα έργα και τις πρωτοβουλίες τους, καθώς και να ευχηθώ η οικία του Μάνου Χατζιδάκι να αναδειχθεί ως ένα παγκόσμιο brand πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η Περιφέρεια ΑΜΘ και η Ξάνθη έχουν μπροστά τους μια τεράστια πρόκληση και ευκαιρία να καταστούν μια σημαντική πολιτιστική και καλλιτεχνική οντότητα γιορτάζοντας τα 100 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου συνθέτη το έτος 2025.

Κι όπως είπε και ο μεγάλος Μάνος….

«Δύο είναι οι εχθροί της πολιτικής και του πολιτισμού: ο λαϊκισμός και ο ελιτισμός»

Εις το επανιδείν.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…