Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ο Κασσελάκης ζητά παρέμβαση της κυβέρνησης για την τιμή στο βρεφικό γάλα

Ο Κασσελάκης ζητά παρέμβαση της κυβέρνησης για την τιμή στο βρεφικό γάλα

0

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρακολουθεί παθητικά την εκτόξευση των τιμών του βρεφικού γάλακτος», αναφέρει σε μήνυμά του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ


Την παρέμβαση της κυβέρνησης για την ρύθμιση της τιμής του βρεφικού γάλακτος, ζητά με δήλωσή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

Συγκεκριμένα στην δήλωσή του αναφέρει: «Η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρακολουθεί παθητικά την εκτόξευση των τιμών του βρεφικού γάλακτος και όλων των αγαθών που σχετίζονται με την βρεφική φροντίδα την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες γονιών στενάζουν από την ακρίβεια.

Απαιτούμε εδώ και τώρα από την κυβέρνηση να παρέμβει, ορίζοντας ανώτατη επιτρεπόμενη τιμή χοντρικής και λιανικής πώλησης του βρεφικού γάλακτος και όλων των αναλώσιμων βρεφικών αγαθών που αποτελούν καθημερινή ανάγκη».

Έως και 213% ακριβότερο το βρεφικό γάλα στην Ελλάδα

Σε δυσθεώρητα ύψη έχει φτάσει η τιμή του βρεφικού γάλακτος στην Ελλάδα, με τους πολίτες να πληρώνουν από 32% έως 213% περισσότερο για την αγορά του σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Σύμφωνα με έρευνα σύγκρισης τιμών που διενήργησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού τον περασμένο Νοέμβριο, για τα βρεφικά γάλατα για βρέφη έως 6 μηνών οι τιμές στην Ελλάδα είναι από 144% έως 171% πάνω από τη χαμηλότερη τιμή που εντοπίζεται στο Βέλγιο και την Ολλανδία. Βρεφικό γάλα επώνυμης μάρκας, στην Ελλάδα αποκλίνει από 167% έως 213% από την χαμηλότερη τιμή που εντοπίζεται σε Φινλανδία και Σουηδία.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βουλή: Σε ιδιώτες η διαχείριση των υδάτινων πόρων στη Θεσσαλία;

Ομαδικά πυρά εξαπέλυσε σύσσωμη η αντιπολίτευση στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ Επιμέλεια: Παύλος Μ…