Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κυρ. Μητσοτάκης: Οι μεταναστευτικές ροές απαιτούν ευρωπαϊκή λύση και συμπόρευση

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι μεταναστευτικές ροές απαιτούν ευρωπαϊκή λύση και συμπόρευση

0

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού με την επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. στο υπουργείο Μετανάστευσης


Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Ιλβα Γιόχανσον στο υπουργείο Μετανάστευσης.

Κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση με θέμα «Ευρωπαϊκές λύσεις στην κοινή πρόκληση της μετανάστευσης», ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε τα εξής: «Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα, ήδη από τις αρχές του 2024, είμαστε στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και μάλιστα με την παρουσία του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά και της Επιτρόπου Ιλβα Γιόχανσον, ώστε να συζητήσουμε σε με ανοιχτή, δημόσια διαβούλευση τις ευρωπαϊκές απαντήσεις στην μεγάλη πρόκληση του μεταναστευτικού προβλήματος».

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «πρόκειται για ένα φλέγον ζήτημα, του οποίου η διαχείριση θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και την ίδια την αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τελικά την ίδια πορεία της ευρωπαϊκής ιδέας. Ετσι, ως μία κατεξοχήν ευρωπαϊκή πρόκληση, οι μεταναστευτικές ροές προς την ευρωπαϊκή μας ήπειρο, απαιτούν και μια ευρωπαϊκή λύση, που πριν από όλα σημαίνει συμπόρευση, κοινή δράση των κρατών – μελών απέναντι σε ένα κοινό πρόβλημα».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βουλή: Σε ιδιώτες η διαχείριση των υδάτινων πόρων στη Θεσσαλία;

Ομαδικά πυρά εξαπέλυσε σύσσωμη η αντιπολίτευση στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ Επιμέλεια: Παύλος Μ…