Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Δύο πίτες έκοψε και για το 2024 το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης

Δύο πίτες έκοψε και για το 2024 το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης

0

Το Σάββατο 13/01 και την Κυριακή 14/01 έλαβαν χώρα οι δύο συναντήσεις τμημάτων και φίλων του Λυκείου, αντίστοιχα


Η Πρόεδρος, κα Π. Στάντσιου στο «Ε»: «Ανταλλάξαμε ευχές για υγεία, χαρά, ευτυχία, πρόοδο, δημιουργία και για το Λύκειο ευχηθήκαμε από κοινού μία ανοδική πορεία με πετυχημένους δασκάλους»


Η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 11:00 στην αίθουσα του συλλόγου  στη συμβολή των οδών Αγ. Γεωργίου 1 και Βενιζέλου, στο ισόγειο. Να σημειωθεί, βέβαια πως το Σάββατο 13 Ιανουαρίου  την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν τα τμήματα του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης με καθηγητές και μαθητές να δίνουν το παρών.Ο κόσμος ανταποκρίθηκε για άλλη μία χρονιά σε αυτό το κάλεσμα, κάτι μάλιστα που αποτελεί τη μέγιστη απόδειξη της επιτυχούς πορείας του Λυκείου όλα αυτά τα χρόνια στην προσπάθειά του να φέρει σε επαφή, να εξοικειώσει μικρούς και μεγάλους με την παράδοση του τόπου.

Εν συνεχεία, η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης, κα Πέπη Στάντσιου μεταφέρει στο «Ε» το κλίμα των συναντήσεων μελών και φίλων με θέμα την κοπή πίτας για το 2024.

«Αρχικά, το Σάββατο 13/01 προηγήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για τα διάφορα τμήματα του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης. Δεν χωρά αμφιβολία πως πήγε εξαιρετικά, είχαμε μεγάλη συμμετοχή. Επίσης, η Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, κα Κυριακίδου και το μέλος μας, κα Βομβαρδά επιμελήθηκαν ένα βίντεο με την μορφή ανασκόπησης αναφορικά με την περασμένη χρονιά. Με αυτόν τον τρόπο, λοιπόν με πολλή χαρά είδαμε και αναγνωρίσαμε πόσες σπουδαίες δράσεις έγιναν. Το φλουρί βρήκε μία χορεύτρια, ενώ το δεύτερο που αφορούσε αποκλειστικά τα τμήματα έπεσε σε αυτό της ανάγνωσης», όπως τονίζει.



Μαρίνα Παυλίδου και Ελευθερία Χριστοδούλου οι τυχερές την Κυριακή

«Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 14/01 έλαβε χώρα η κοπή πίτας μελών, επισήμων της πόλης, όπως επίσης και φίλων, εκπροσώπων των πολιτιστικών συλλόγων της πόλης. Τυχερή από την κοπή της κεντρικής πίτας ήταν η κα Μαρίνα Παυλίδου η οποία παρευρέθηκε ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη, κ. Τοψίδη. Της προσφέραμε, ακολούθως ένα χειροποίητο κόσμημα το οποίο φιλοτέχνησε το μέλος μας, η κα Κατερίνα Δημητριάδου-Παπαδοπούλου, ενώ αναφορικά με τα πιτάκια η κα Ελευθερία Χριστοδούλου βρήκε το φλουρί και της προσφέραμε το γούρι που προήλθε από το κεντρικό Λύκειο των Αθηνών, δηλαδή, μία μικρογραφία από το σεγκούνι της ενδυμασίας καραγκούνα της Θεσσαλία σε μία απόπειρα να τιμηθεί η περιοχή η οποία επλήγη από τις καταστροφικές πλημμύρες», αναφέρει.

«Τέλος, ανταλλάξαμε ευχές για υγεία, χαρά, ευτυχία, πρόοδο, δημιουργία και για το Λύκειο ευχηθήκαμε από κοινού μία ανοδική πορεία με πετυχημένους δασκάλους», συμπληρώνει η κα Στάντσιου.








 

Χρύσα Κιατίπη

chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στο καφέ Ερμής θα παρουσιαστούν ποιήματα του Κώστα Ταβουλτσίδη

Σήμερα στις 19:30 – Μουσική θα παίξουν ο Αντώνης Μουσαδές και ο Γιάννης Βουλτσίδης Η…