Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Διαγράφονται τα πρόστιμα σε ανεμβολίαστους ηλικιωμένους

Διαγράφονται τα πρόστιμα σε ανεμβολίαστους ηλικιωμένους

0

Όσα έγιναν στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Υγείας


Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με φόντο την ευρεία διασπορά του κορονοϊού, της γρίπης και άλλων αναπνευστικών λοιμώξεων και την πίεση που αντιμετωπίζει το σύστημα υγείας. Κεντρικό μήνυμα ήταν η ανάγκη για επιτάχυνση των εμβολιασμών, με τον υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη, να προαναγγέλλει ρύθμιση για διαγραφή προστίμων που επιβλήθηκαν σε ανεμβολίαστους ηλικιωμένους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Διαγράφονται τα πρόστιμα σε ηλικιωμένους που επιβλήθηκαν κατά την πανδημία

Ανοίγοντας τη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Γεωργιάδης στάθηκε στη σημασία του εμβολιασμού για τον κορονοϊό και σημείωσε πως «η εποχή της αντιπαράθεσης έχει τελειώσει». «Όσοι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο διάστημα ήταν σχεδόν καθ ολοκληρίαν ανεμβολίαστοι», είπε ο κ. Γεωργιάδης και εξήγγειλε την πραγματοποίηση καμπάνιας το αμέσως προσεχές διάστημα.

Ανακοίνωσε δε πως κατατίθεται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία για διαγραφή προστίμων που είχαν επιβληθεί σε ηλικιωμένους μέσα στην πανδημία.

«Ένα πρώτο συμπέρασμα που εξάγεται από τα στοιχεία είναι η τεράστια σημασία του εμβολιασμού τόσο για τη γρίπη όσο και για τον κορονοϊό. Ήταν ένα ζήτημα που δίχασε στην πανδημία, χωριστήκαμε σε εμβολιαστές και αντι-εμβολιαστές, τσακωθήκαμε, χαλάσαμε τις καρδιές μας», σημείωσε επίσης ο κ. Γεωργιάδης «Τείνουμε κλάδο ελαίας», είπε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Το εμβόλιο δεν γίνεται με το ζόρι αλλά είναι σημαντικό για την υγεία μας.

Η covid 19 ήρθε για να μείνει, πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε, ο ετήσιος εμβολιασμός πρέπει να γίνει ρουτίνα, ιδιαίτερα για τους ευάλωτους, είπε ο υπουργός Υγείας και συμπλήρωσε ότι θα χρησιμοποιηθούν όλα τα εμβολιαστικά κανάλια όπως και για το εμβόλιο της γρίπης, αν είναι δυνατόν και τα φαρμακεία.

«Την ώρα που έχεις αυξημένη θετικότητα, είναι σίγουρο πως θα υπάρχει κάποια ταλαιπωρία», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης σε ερώτηση του ethnos.gr και της Δήμητρας Ευθυμιάδου, αναφορικά με τα δημοσιεύματα για ταλαιπωρία ασθενών στα επείγοντα των νοσοκομείων.  Ωστόσο δεν απάντησε στο εάν θα πάρει μέτρα για αποσυμφόρηση, παραπέμποντας στο γενικότερο σχέδιο της κυβέρνησης για το ΕΣΥ.

Κοττανίδου: Κορονοϊός – γρίπη – RSV πιέζουν τα νοσοκομεία

Λαμβάνοντας το λόγο η Αναστασία Κοττανίδου, σημείωσε πως παρότι υπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας, οι ΜΕΘ δεν πιέζονται τόσο. «Η πίεση είναι και λόγω των υπόλοιπων αναπνευστικών λοιμώξεων. Έχουμε μια επιδημία γρίπης και πάρα πολλές άλλες ιώσεις όπως ο RSV», σημείωσε.

Σημείωσε επίσης πως το ισοζύγιο χτες στα νοσοκομεία ήταν υπέρ των εξαγωγών, και ανέφερε πως υπήρξε τις τελευταίες ημέρες πτώση στις αιτήσεις για αντιικά φάρμκα.

«Σήμερα με όπλα όπως τα εμβόλια και τα αντιικά φάρμακα, δεν επιτρέπεται να χάνουμε ανθρώπους. Με τα πρώτα συμπτώματα να απευθυνόμαστε σε γιατρό», είπε.  Ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ σημείωσε πως τα ποσοστά θετικότητας για τον κορονοϊό, φαίνονται να σταθεροποιούνται.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βουλή: Σε ιδιώτες η διαχείριση των υδάτινων πόρων στη Θεσσαλία;

Ομαδικά πυρά εξαπέλυσε σύσσωμη η αντιπολίτευση στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ Επιμέλεια: Παύλος Μ…