Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Από το Διδυμότειχο στα πέρατα του κόσμου βοηθώντας ανθρώπους

Από το Διδυμότειχο στα πέρατα του κόσμου βοηθώντας ανθρώπους

0

«Η διαμονή και διατροφή μας είναι πολύ κοντά σε αυτήν των ντόπιων, και για αυτό γιατί θέλουμε να είμαστε κομμάτι της κουλτούρας και της καθημερινότητάς τους»


Ο νεαρός καθηγητής Γαλλικής Φιλολογίας από το Διδυμότειχο του Έβρου, Σπύρος Διαγκάκης, επισκέπτεται τις υποβαθμισμένες περιοχές του πλανήτη και ως μέλος της ομάδας Wheeling2help, βοηθά τους κατοίκους σε τρεις κατευθύνσεις: εκπαίδευση, ενδυνάμωση γυναικών και περιβάλλον – κατασκευές.

Ήταν ένα όνειρο που είχα από παιδί. Γεμίζω εικόνες και εμπειρίες και αναθεωρώ τη στάση της ζωής μου, δηλώνει ο ίδιος. Το Wheeling2help ξεκίνησε σαν μια τρελή ιδέα και συνεχίζεται σαν ένα κίνημα αγάπης και αλληλεγγύης. Δεκαήμερα ταξίδια-αποστολές σε αναπτυσσόμενες χώρες, σε κοινότητες που επισκεπτόμαστε κάθε χρόνο. Δουλεύουμε μαζί με τους κατοίκους σε σημαντικά ζητήματα όπως το νερό, η εκπαίδευση, η στέγαση, το περιβάλλον, η ενδυνάμωση νεολαίας και γυναικών, κλπ. Η διαμονή και διατροφή μας είναι πολύ κοντά σε αυτήν των ντόπιων, και για αυτό γιατί θέλουμε να είμαστε κομμάτι της κουλτούρας και της καθημερινότητάς τους, προσθέτει.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Σ. Μαυρίδης πρόεδρος της Δ.Ε. του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης των Διπλωματούχων Μηχανικών-Ηλεκτρολόγων

Στη Διοικούσα Επιτροπή συμμετέχουν επίσης οι: Β. Γιαννίκης, Μ. Ψωμάς, Θ. Ιωαννίδης και Γ. …