Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Αγώνας δρόμου» η προμήθεια POS για τους ιδιοκτήτες ταξί

«Αγώνας δρόμου» η προμήθεια POS για τους ιδιοκτήτες ταξί

0

Οφείλουν να προχωρήσουν στις απαιτούμενες ενέργειες μέχρι τέλη Ιανουαρίου


Ο Πρόεδρος Ραδιοταξί Ξάνθης ,Φρ. Καπετανόπουλος δήλωσε: «Θα πρέπει να έχουμε προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες απευθυνόμενοι σε κάποια τράπεζα κι έπειτα από 1η Φεβρουαρίου είναι αναγκαίο να έχουμε POS»


 «Τρέχουν» να προλάβουν οι ιδιοκτήτες ταξί, μιας και η 31η Ιανουαρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία αναφορικά με την δρομολόγηση διαδικασιών για την τοποθέτηση POS στα οχήματά τους.

Ειδικότερα, οι νέοι υπόχρεοι, όπως τα ταξί, οι λαϊκές αγορές και τα περίπτερα, έχουν περιθώριο μέχρι την 1η Μαρτίου να συμμορφωθούν με τα νέα δεδομένα – και μόνο αν μπορούν να αποδείξουν πως έχουν προμηθευτεί τερματικά αποδοχής καρτών έως και 31.01.2024 και τελούν εν αναμονή για την εγκατάστασή του, διαφορετικά θα βρεθούν αντιμέτωποι με κυρώσεις.

Φρ. Καπετανόπουλος:«Το θέμα είναι πως οι τράπεζες μας ‘’παίζουν’’ παιχνίδι»

Ο πρόεδρος Συνεταιρισμού και Ραδιοταξί Ξάνθης, Φραντζής Καπετανόπουλος, τονίζει στο «Ε»: «Αναμφισβήτητα τα μηχανήματα POS κάποια στιγμή θα έμπαιναν και στη δική μας καθημερινότητα στο πλαίσιο της δουλειάς μας.

Άλλωστε, είναι ένα εργαλείο που χρειάζεται. Το θέμα είναι, ωστόσο πως οι τράπεζες μας ‘’παίζουν παιχνίδι’’ και γενικά σε όλους τους επαγγελματίες. Δηλαδή, αν και πριν δύο έως τρεις μήνες έδιναν σχεδόν δωρεάν τα POS, τώρα έχουν ανεβάσει την τιμή τους φτάνοντας τα 400 ευρώ περίπου. Συγκεκριμένα, η τιμή τους ξεκινά από 50-100 ευρώ μέχρι και 400.

Βέβαια, υπάρχουν και διάφορες εφαρμογές μέσω τηλεφώνου που εξυπηρετούν, με αποτέλεσμα πολλοί από τους συναδέλφους να κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση».

«Εμείς έχουμε υποχρέωση μέχρι τέλη Ιανουαρίου να έχουμε υποβάλει κάποια αίτηση για αγορά POS ή θα πρέπει να έχουμε προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες απευθυνόμενοι σε κάποια τράπεζα κι έπειτα από 1η Φεβρουαρίου είναι αναγκαίο να έχουμε POS», σημειώνει συμπληρωματικά.


Χρύσα Κιατίπη
chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα όρια τους οι γιατροί από τις ελλείψεις στα περιφερειακά νοσοκομεία

Δυσαρεστημένοι ένας στους δύο με το ΕΣΥ σύμφωνα με έρευνα της GPO Στο «Ε» μιλούν ο γ.γ. τη…