Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγώνας δρόμου για τις άδειες στους παιδικούς της Ξάνθης

Αγώνας δρόμου για τις άδειες στους παιδικούς της Ξάνθης

0

Με προσωρινή άδεια λειτουργούν τώρα – Λήγει τον Μάρτιο η προθεσμία προσαρμογής στο ΠΔ του 2017


«Τρέχει» το έργο της πυρασφάλειας


Τρέχουν να προλάβουν τις προθεσμίες για τις νέες άδειες στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Ξάνθης οι νέοι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, καθώς αυτή εκπνέει τον Μάρτιο και δεν είναι γνωστό αν θα δοθεί νέα παράταση. Να σημειώσουμε ότι οι δήμοι όλης της χώρας θα έπρεπε να προβούν στην έκδοση νέων αδειών στους παιδικούς σταθμούς, όπως ορίζει το ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 99 ΦΕΚ Α’ 141/28.09.2017 «Καθορισμός προϋποθέσεων αδειοδότησης και λειτουργίας των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών που λειτουργούν εντός νομικών προσώπων των δήμων ή υπηρεσίας των δήμων». Το ΠΔ όρισε ως χρονικό περιθώριο τα δύο έτη. Μέσα σ’ αυτό οι δήμοι θα έπρεπε να προβούν σε όλες εκείνες τις ενέργειες ώστε να πληρούν τις νέες προδιαγραφές και τα κριτήρια και να εκδώσουν άδειες λειτουργίας. Έκτοτε όμως και λόγω της πανδημίας δίνονται συνεχώς παρατάσεις φτάνοντας αισίως τα …7 χρόνια!

Με προσωρινή άδεια λειτουργούν οι παιδικοί της Ξάνθης  – «Τρέχει» το έργο της πυρασφάλειας

Να σημειώσουμε ότι οι Παιδικοί Σταθμοί του δήμου Ξάνθης υπάγονταν στο  Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, το οποίο όμως έχει καταργηθεί και πλέον έχουν μεταφερθεί στον δήμο.  Όπως πληροφορηθήκαμε από την προηγουμένη διοίκηση των Παιδικών Σταθμών, η Διεύθυνση Τεχνικών υπηρεσιών ήταν αρμόδια για την προσαρμογή τους σ’ όσα ορίζει το ΠΔ και τα απαιτούμενα έργα και παρεμβάσεις, ώστε να αδειοδοτηθούν. Ο πρώην πρόεδρος του ΚΚΠΑ κ. Παναγιώτης Αμβροσιάδης σημείωσε μάλιστα ότι έχει δημοπρατηθεί και είναι σε εξέλιξη το έργο της πυρασφάλειας και ότι έχουν προχωρήσει πολλά προαπαιτούμενα: «Γενικά οι Παιδικοί του δήμου μας είναι σε καλό επίπεδο προδιαγραφών και πληρούν τις πιο πολλές από αυτές που θέτει το Π.Δ. Όλα τα έργα τα έχει αναλάβει η τεχνική υπηρεσία. Αυτή την στιγμή λειτουργούν με προσωρινή άδεια. Όταν ολοκληρωθεί το έργο της πυρασφάλειας και όλα όσα απαιτούνται θα αδειοδοτηθούν. Αυτό συμβαίνει σ’ όλους τους δήμους. Υπήρξε καθυστέρηση λόγω της πανδημίας και γι αυτό δόθηκαν πολλές παρατάσεις».

Τρέχει να προλάβει ο νυν αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών

Όπως μας ανέφερε  ο πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών κ. Αφεντούλης Τσακιρίδης με το έργο της πυρασφάλειας ασχολήθηκε ο προκάτοχός του Γιάννης Ζερενίδης. Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο νέος Αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών Κυριάκος Παπαδόπουλος έχει ενημερωθεί για το θέμα και έχει αναλάβει να επισπεύσει τις διαδικασίες ώστε να ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα και να τρέξουν οι αδειοδοτήσεις προκειμένου να μην είναι εκπρόθεσμοι οι παιδικοί του δήμου Ξάνθης σε περίπτωση που δεν δοθεί νέα παράταση.


Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Σ. Μαυρίδης πρόεδρος της Δ.Ε. του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης των Διπλωματούχων Μηχανικών-Ηλεκτρολόγων

Στη Διοικούσα Επιτροπή συμμετέχουν επίσης οι: Β. Γιαννίκης, Μ. Ψωμάς, Θ. Ιωαννίδης και Γ. …