Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Σ. Κοντός: «Όλοι μαζί για μια Ξάνθη αντάξια των δυνατοτήτων της»

Σ. Κοντός: «Όλοι μαζί για μια Ξάνθη αντάξια των δυνατοτήτων της»

0

Σε κλίμα ομοψυχίας η τελετή ορκωμοσίας του νέου δήμαρχου Ξάνθης  – Οι ευχές  και το αίτημα του Μητροπολίτη


Δήμαρχος Ξάνθης: «Σχεδιάζω μία Ξάνθη ανοιχτή, δημοκρατική, βιώσιμη και ευημερούσα»


Σε γιορτινό κλίμα συναίνεσης και ομοψυχίας πραγματοποιήθηκε η τελετή της ορκωμοσίας του νέου δημάρχου της πόλης Στράτου Κοντού καθώς και όλων των μελών του νέου δημοτικού συμβουλίου και των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων. Αυτή ήταν και η ευχή που κυριάρχησε τόσο από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα που χοροστάτησε στην τελετή του αγιασμού και της ορκωμοσίας αλλά και από το νέο δήμαρχο κατά την ομιλία του. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στις 7μ.μ. της Δευτέρας 18/12 στην κεντρική αίθουσα του ανακαινισμένου παλιού Δημαρχείου που αποδείχτηκε πολύ μικρή για τόσο κόσμο και ήταν ασφυκτικά γεμάτη. Παρόντες εκτός από τους αιρετούς που ορκίστηκαν, ο νέος περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης, ο πρώην Χρήστος Μέτιος, οι δήμαρχοι Αβδήρων, Τοπείρου, Μύκης, Αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι. Παρούσα η οικογένεια του νέου δημάρχου με την σύζυγό του Φλώρα και τα τρία παιδιά τους καθώς και ο πατέρας του, Αλέκος Κοντός με την σύζυγό του και μητέρα του νέου Δημάρχου,  Σταυρούλα.



Οι ευχές  και το αίτημα του Μητροπολίτη

Λίγο πριν την ορκωμοσία ο κ. Παντελεήμων απηύθυνε τις ευχές του για «υγεία, ειρήνη ενότητα, ομοφωνία και ομοψυχία» μαζί με το πάγιο αίτημά του να τοποθετηθεί μια προτομή του Δημόκριτου στην είσοδο της πόλης. Ένα αίτημα που το είχε απευθύνει και στην αποχωρούσα δημοτική αρχή.



Δήμαρχος Ξάνθης , Στράτος Κοντός: «Σχεδιάζω μία Ξάνθη ανοιχτή, δημοκρατική, βιώσιμη και ευημερούσα»

Στην ομιλία του ο νέος δήμαρχος Στράτος Κοντός που αναλαμβάνει τα καθήκοντά του στη 1/1/2024 έκανε λόγο για μια μεγάλη ευθύνη την οποία αναλαμβάνει, ενώ χαρακτήρισε την ψήφο εμπιστοσύνης των πολιτών της Ξάνθης ως μια ύψιστη τιμή. Ο κ. Κοντός δεσμεύτηκε  ότι θα εργαστεί σκληρά για να γίνει η Ξάνθη αντάξια των δυνατοτήτων της: ««Γνωρίζω καλά ότι η εμπιστοσύνη που μου έδειξαν οι συμπολίτες μου είναι πολύτιμη και ως νέα δημοτική αρχή έχουμε να κάνουμε πολλά και να τους δικαιώσουμε για αυτή τους την επιλογή.  Αναλαμβάνουμε την ευθύνη και δεσμευόμαστε από την πρώτη μέρα της θητείας μας να εργαστούμε σκληρά για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών και να κάνουμε την Ξάνθη έναν καλύτερο τόπο για να ζούμε,  να εργαζόμαστε και να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας. Για να δημιουργήσουμε μια Ξάνθη αντάξια των δυνατοτήτων της, έναν δήμο αντάξιο των πολιτών του». Παράλληλα  έδωσε έμφαση στην συμμετοχή των πολιτών στον σχεδιασμό και στην επίλυση των προβλημάτων: «Στόχος μας είναι από την πρώτη μέρα ανάληψης της ευθύνης της διοίκησης να γίνει αντιληπτό στους συμπολίτες μας ότι εισερχόμαστε σε μία νέα εποχή που θα έχουν λόγο για όσα πραγματοποιούνται και όσα σχεδιάζονται να γίνουν. Σχεδιάζω μία Ξάνθη ανοιχτή, δημοκρατική, βιώσιμη και ευημερούσα και είμαι βέβαιος ότι με σκληρή δουλειά μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αξίζει στην Ξάνθη να γίνει ένας τόπος όπου οι πολίτες συμμετέχουν ενεργά στην δημόσια ζωή, όπου η διαφάνεια και ο δημόσιος διάλογος είναι η καθημερινή πρακτική και όπου οι ανάγκες όλων των πολιτών λαμβάνονται υπ’ όψιν με τρόπο σύγχρονο, ουσιαστικό και αποτελεσματικό. Να δημιουργήσουμε μια Ξάνθη που προωθεί την καινοτομία σ’ όλους τους τομείς. Συμπεριλαμβανομένης της οικονομίας , της περιβαλλοντικής προστασίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Μια πόλη που προωθεί την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, προσφέροντας ευκαιρίες και υψηλό επίπεδο ζωής για όλους τους κατοίκους της. Οι μεγάλες παρεμβάσεις που προτείνουμε μπορεί να φανούν δύσκολες  όμως οφείλουμε να τις κάνουμε πραγματικότητα ώστε να ξανακάνουμε την Ξάνθη ιδανική πόλη για να ζει κανείς».




Δεσμεύτηκε για ένα δήμο ανοιχτό στον δημότη και για έργα βελτίωσης και αναβάθμισης της ποιότητα ζωής: « Αποτελεί προσωπική μου δέσμευση ο διαρκής αγώνας για την βελτίωση της πόλης μέσω παρεμβάσεων που ενισχύουν την ποιότητα ζωής και την οικονομία αλλά και την επένδυση σε νοοτροπίες που θα αποτελέσουν την βάση για μια συμμετοχική και δημοκρατική κοινωνία. Φιλοδοξία μου δεν είναι να πετύχω αλλά να πετύχουμε όλοι μαζί και να συνδέσω την θητεία μου με την ουσιαστική βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη.  Στρέφουμε το βλέμμα μας στο μέλλον σ’ όλα εκείνα τα μεγάλα έργα που μπορούν να αξιοποιήσουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας, όπως το πλούσιο φυσικό περιβάλλον, το σημαντικό πολιτιστικό απόθεμα και το ιδιαίτερο ανθρώπινο δυναμικό του δήμου μας μετατρέποντας την Ξάνθη σε οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής».



Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…