Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Προβληματίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ οι δημοσκοπήσεις

Προβληματίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ οι δημοσκοπήσεις

0

Ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε ότι «όταν παράγεις πολιτική με διάδραση με την κοινωνία, κερδίζεις. Απλά δεν γίνεται αυθημερόν. Χρειάζεται λίγος χρόνος»


Σε πτωτική πορεία εξακολουθεί να βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα ευρήματα των τάσεων της ΜRB του Δεκεμβρίου, που τον εμφανίζουν στο 10,9% και στην τρίτη θέση, προκαλώντας νέα «μουρμούρα» στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου. Καθησυχαστική εμφανίστηκε η Δώρα Αυγέρη μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3. «Οι δημοσκοπήσεις είναι οι “φωτογραφίες” των κακών στιγμών, της κακής περιόδου που διανύουμε», είπε. Η εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόσθεσε πως «νομίζω ότι όλα αυτά σιγά σιγά θα ανήκουν στο παρελθόν. Και αυτά δεν είναι ευχολόγια». Τα στελέχη που μέσα στα όργανα ασκούν κριτική σε επιλογές της ηγεσίας συνεχίζουν να χτυπούν καμπανάκι για την πορεία του κόμματος. Ο Γιάννης Ραγκούσης, στο Action 24, μιλώντας με όρους «Τιτανικού» δήλωσε πως «εάν δεν υπάρξει αλλαγή πορείας, εγώ ήδη το είπα και πήρα την ευθύνη γι’ αυτό, το παγόβουνο είναι στην πλώρη μας». Ο Διονύσης Τεμπονέρας στον ΣΚΑΪ επισήμανε ότι «υπάρχει ένας κόσμος και δικός μας και στην κοινωνία που έχει πληγωθεί και έχει διαμορφώσει μια παγιωμένη κατάσταση. Αυτή πρέπει να ανατραπεί». Σε αντίθεση με ό,τι δήλωσε πρόσφατα ο Στέφανος Κασσελάκης περί πρωτιάς στις κάλπες του Ιουνίου, πρόσθεσε πως «με τα τωρινά δεδομένα, ένας ρεαλιστικός στόχος είναι η 2η θέση».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη πυκνώσει τις εμφανίσεις του και χθες πραγματοποίησε περιοδεία σε Αμφιλοχία, Αγρίνιο, Αστακό και Μεσολόγγι μιλώντας με ελεύθερους επαγγελματίες, καταστηματάρχες και εργαζομένους, εστιάζοντας στα θέματα της καθημερινότητας. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει στην κατάργηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος στις επιχειρήσεις. «Πιστεύω αυτό θα προκαλέσει τεράστια ένεση ρευστότητας στην οικονομία και επίσης μπορεί και να λύσει κι ένα μεγάλο κομμάτι της φοροδιαφυγής». Για την αποχώρηση των 11 βουλευτών τόνισε πως ανήκει στο παρελθόν και ότι στις οργανώσεις στην περιφέρεια υπάρχει πολύ καλό κλίμα. «Έρχεται πολύς νέος κόσμος, και όταν παράγεις πολιτική με διάδραση με την κοινωνία, κερδίζεις. Απλά δεν γίνεται αυθημερόν. Χρειάζεται λίγος χρόνος», πρόσθεσε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στο Ρredator αποκαλύπτοντας πως πρότεινε στον Νίκο Ανδρουλάκη να κάνει μήνυση εναντίον του κ. Μητσοτάκη και των διοικητών της ΕΥΠ από τη στιγμή που ξέρει ότι τον παρακολουθούσαν. Σε σχέση με τα μέτρα της κυβέρνησης για την καταπολέμηση των εγκληματικών ενεργειών στα γήπεδα, απάντησε πως υιοθετήθηκαν οι προτάσεις που ανακοίνωσε το Σάββατο στην Κεντρική Επιτροπή. «Η κυβέρνηση είχε την έμπνευση να προσθέσει σε αυτά αυτό το οριζόντιο μέτρο, το να αποκλείσει όλους τους φιλάθλους απ’ όλους τους αγώνες για δύο μήνες. Είναι η κλασική προσέγγιση της κυβέρνησης: όταν δεν μπορεί να λύσει ένα θέμα, οριζόντιο μέτρο παντού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: Αντώνης Αντζολέτος/ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βουλή: Σε ιδιώτες η διαχείριση των υδάτινων πόρων στη Θεσσαλία;

Ομαδικά πυρά εξαπέλυσε σύσσωμη η αντιπολίτευση στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ Επιμέλεια: Παύλος Μ…