Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Φτηνούς και κοντινούς προορισμούς επιλέγουν οι Ξανθιώτες για τις γιορτές

Φτηνούς και κοντινούς προορισμούς επιλέγουν οι Ξανθιώτες για τις γιορτές

0

Χιονοδρομικά της Βουλγαρίας, Κωνσταντινούπολη,  Βουκουρέστι, Καλαμπάκα και στα Τρίκαλα στα ξωτικά


Ιδιαίτερη ζήτηση έχει η εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη το τριήμερο των Φώτων –  Σε παρατεταμένη κρίση ο εκδρομικός τουρισμός – Συνεργασία όλων των Γραφείων για μια εκδρομή


Περισσότεροι από πέρσι είναι οι Ξανθιώτες που επέλεξαν να αποδράσουν για τα Χριστούγεννα σε κάποιο τουριστικό προορισμό. Ωστόσο επιλέγουν οικονομικά πακέτα κάτω των 200 ευρώ και σε γειτονικές χώρες.

Χιονοδρομικά της Βουλγαρίας, Κωνσταντινούπολη,  Βουκουρέστι και …Καλαμπάκα οι προορισμοί που επιλέγουν οι Ξανθιώτες

Αυτή είναι η εικόνα που μας περιγράφουν από το ταξιδιωτικό γραφείο «Tonias travel». Ειδικότερα, μεγαλύτερη ζήτηση έχουν πακέτα των 160 ευρώ το άτομα για 3ήμερο στην Βουλγαρία, πακέτο με 175 ευρώ μεσοσταθμική τιμή για την Κωνσταντινούπολη και 250 ευρώ για Βουκουρέστι (Ρουμανία). Για εσωτερικό τουρισμό ζήτηση έχει η …Καλαμπάκα. Όπως μας εξηγούν από το Γραφείο ο κύριος προορισμός είναι τα Τρίκαλα για τον Μύλο των Ξωτικών, ωστόσο επειδή υπάρχει απόλυτη πληρότητα στα ξενοδοχεία της πόλης επιλέγεται η Καλαμπάκα που είναι σε κοντινή απόσταση και οι τιμές είναι πιο προσιτές.



Στα Τρίκαλα στα ξωτικά: Ο πιο δημοφιλής προορισμός των Χριστουγέννων – Το success story των Τρικάλων

Γεμάτο με αφίσες για εκδρομές είναι και το γραφείο Tonias travel. Κωνσταντινούπολη, Σόφια, Φιλιππούπολη Βελιγράδι και Νόβισαντ, αλλά και Βουκουρέστι και Καρπάθια όρη. Εκδρομές και για Τρίκαλα. Όπως μας λένε τα Τρίκαλα έχουν καταφέρει τα τελευταία χρόνια να καταταχθούν στους πιο δημοφιλείς προορισμούς των γιορτών των Χριστουγέννων λόγω των υποδομών που έχει κάνει ο δήμος δημιουργώντας Μύλο των Ξωτικών: «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει διαθεσιμότητα σε δωμάτια στα Τρίκαλα ενώ έχουν γεμίσει και τα ξενοδοχεία της Καλαμπάκας».

Οι Ξανθιώτες επιλέγουν Φανάρι για τα Φώτα

Ιδιαίτερη ζήτηση έχει η εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη το τριήμερο των Φώτων και δη το Φανάρι όπου γίνεται η τελετή της ρίψης του Σταυρού. Πολλοί Ξανθιώτες θα ταξιδέψουν είτε με εκδρομικά είτε μεμονωμένα για να παρακολουθήσουν την τελετή.

Σε παρατεταμένη κρίση ο εκδρομικός τουρισμός – Συνεργασία όλων των γραφείων για μια εκδρομή

Μια παρατεταμένη κρίση περνά ο εκδρομικός τουρισμός. Άρχισε το 2012 με την οικονομική κρίση συνεχίστηκε με την πανδημία και παρότι εισήλθαμε σε μια κανονικότητα, δεν λέει να σηκώσει κεφάλι: «Σίγουρα είναι καλύτερα από πέρσι ή τις προηγούμενες χρονιές αλλά βιώνουμε μια νέα πραγματικότητα γι αυτό και συνεργαζόμαστε με όλα τα τουριστικά γραφεία της Θράκης και της Καβάλας για να οργανώσουμε μία εκδρομή. Δεν γεμίζουν τα λεωφορεία με κόσμο μόνο από την Ξάνθη όπως παλιά. Ειδικότερα τώρα που έχουν ακριβύνει τα καύσιμα και τα ξενοδοχεία η κατάσταση έχει γίνει πιο προβληματική.

Δεν ρισκάρουμε να διοργανώσουμε μόνοι υπό τον φόβο μήπως δεν συμπληρωθούν τα άτομα και ακυρωθεί. Η ακύρωση είναι πολύ επαχθής», μας λένε από το γραφεία«Tonias travel».


Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Σ. Μαυρίδης πρόεδρος της Δ.Ε. του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης των Διπλωματούχων Μηχανικών-Ηλεκτρολόγων

Στη Διοικούσα Επιτροπή συμμετέχουν επίσης οι: Β. Γιαννίκης, Μ. Ψωμάς, Θ. Ιωαννίδης και Γ. …