Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Έλα στη θέση μου»: Μία δράση ευαισθητοποίησης στο 2ο Γυμνάσιο Ξάνθης

«Έλα στη θέση μου»: Μία δράση ευαισθητοποίησης στο 2ο Γυμνάσιο Ξάνθης

0

Η δράση αφορά στα άτομα με προβλήματα όρασης


Στο πλαίσιο δράσης ευαισθητοποίησης των μαθητών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία το 2ο Γυμνάσιο Ξάνθης σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών της ΑΜΘ, Ερσίν Μποζ , πραγματοποιούν κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους 2023-2024 ενημέρωση ευαισθητοποίησης όλων των τμημάτων της Α΄ Β΄ και Γ ΄Γυμνασίου με βιωματικό χαρακτήρα και τίτλο «Έλα στη θέση μου» για τα άτομα με προβλήματα όρασης.

Αρχής γενομένης στις 3 Νοεμβρίου 2023 έως και τον Δεκέμβριο 2023 έχουν ενημερωθεί και τα πέντε τμήματα της Γ΄ Γυμνασίου, ενώ η δράση θα συνεχιστεί και για τα τμήματα της Α ΄ και Β΄ τάξης από τον Ιανουάριο του 2024.



Συγκεκριμένα παρουσιάζονται από τον Ερσίν Μποζ ενώπιον των μαθητών τα τεχνικά βοηθήματα που διευκολύνουν τη ζωή των ατόμων με οπτική αναπηρία μεταξύ αυτών ο μεγεθυντικός φακός, η λευκή ράβδος, η μπάλα θορύβου, όπως και το σύστημα γραφής Braille, ενώ περιγράφεται και ένα πείραμα ανίχνευσης ποσότητας του νερού. Όλοι οι μαθητές έχουν ευαισθητοποιηθεί μπαίνοντας για λίγο στη θέση των ατόμων με προβλήματα όρασης για αυτό έπεται και συνέχεια.

Το 2ο Γυμνάσιο Ξάνθης, μέσω ανακοίνωσης, ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών κύριο Ερσίν Μποζ καθώς και τη Διοικούσα Επιτροπή της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Θράκης για τις βιωματικές δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών στα ζητήματα της διαφορετικότητας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα όρια τους οι γιατροί από τις ελλείψεις στα περιφερειακά νοσοκομεία

Δυσαρεστημένοι ένας στους δύο με το ΕΣΥ σύμφωνα με έρευνα της GPO Στο «Ε» μιλούν ο γ.γ. τη…