Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Το ΔΠΘ επεκτείνεται σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Το ΔΠΘ επεκτείνεται σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

0

Ενσωματώνει τα τμήματα του Διεθνούς Πανεπιστημίου σε Δράμα, Καβάλα, Διδυμότειχο, σύμφωνα με τη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας


Κ. Πιερρακάκης: «Αναβαθμίζουμε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης»- Ιδρύονται τμήματα Ψυχολογίας και Εργοθεραπείας


Τρίτο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας καθίσταται το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, μετά τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Παιδείας, που ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Κυριάκο Πιερρακάκη στο Υπουργικό Συμβούλιο της Τρίτης.

Ο ίδιος ο υπουργός σε δήλωση που ανάρτησε στα κοινωνικά δίκτυα για το θέμα ανέφερε: «Αναβαθμίζουμε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ιδρύοντας νέα τμήματα σε ειδικότητες υψηλής ζήτησης και εντάσσοντας σε αυτό υφιστάμενα τμήματα που ήδη λειτουργούν στην περιφέρεια. Στο ίδιο πλαίσιο, υλοποιούμε μικρής κλίμακας αλλαγές στον ακαδημαϊκό χάρτη».

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, το ΔΠΘ θα ενσωματώσει τα τμήματα Καβάλας, Δράμας και Διδυμοτείχου του Διεθνούς Πανεπιστημίου θα ιδρυθούν δύο νέα τμήματα, τμήμα Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο και Εργοθεραπείας στην Κομοτηνή.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την εξέλιξη εμφανίστηκε ο βουλευτής ΝΔ Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης, που αναφέρθηκε και στις δικές του ενέργειες σε αυτή την κατεύθυνση. Μετά από συνάντηση εργασίας με τον κ. Πιερρακάκη, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «το ΔΠΘ μετεξελίσσεται στο τρίτο ισχυρότερο Πανεπιστήμιο της Ελλάδας. Ανοίγει στην Κομοτηνή η νέα Σχολή Εργοθεραπείας και στο Διδυμότειχο η Ψυχολογία. Επιστρέφουν στο ΔΠΘ τα τμήματα από Καβάλα, Δράμα και Έβρο που είχαν πάει επί ΣΥΡΙΖΑ στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκη. Σχεδιάζεται αύξηση των νεοεισακτέων φοιτητών και καινούριες πιστώσεις για αύξηση ακαδημαϊκού προσωπικού».

Διφορούμενες είναι οι εντυπώσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας για την εξέλιξη, κυρίως όσον αφορά στην ενσωμάτωση των τμημάτων του ΔΙΠΑΕ στο ΔΠΘ, ώστε στην ΑΜΘ να υπάγεται μία ενιαία ακαδημαϊκή κοινότητας.

Κάποιοι πανεπιστημιακοί χαρακτήρισαν την πρωτοβουλία ως «φυσική εξέλιξη που θα δώσει νέες προοπτικές», ενώ άλλοι, όπως τα μέλη του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας της Σχολής Οικονομίας και Διοίκησης στην Καβάλα διαφωνούν και σε ψήφισμα που εξέδωσαν διαφωνούν έντονα και υποστηρίζουν ότι θα αναχαιτιστεί η πορεία των τμημάτων ενώ θα προκύψουν προβλήματα φοίτησης στους ενταγμένους φοιτητές.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…