Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Το 7ο Γυμνάσιο Ξάνθης τίμησε την επέτειο του Πολυτεχνείου

Το 7ο Γυμνάσιο Ξάνθης τίμησε την επέτειο του Πολυτεχνείου

1

Στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης τραγούδησαν όλοι μαζί το τραγούδι «Ο Δρόμος» του Μάνου Λοΐζου


50 χρόνια πέρασαν από την εξέγερση του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη του 1973 και οι μαθητές του 7ου Γυμνασίου Ξάνθης τίμησαν φέτος αυτή την τόσο σημαντική επέτειο για τη νεότερη ιστορία της χώρας με μια ξεχωριστή, διαφορετική εκδήλωση, πιο βιωματική.

Μαθητές από κάθε τμήμα του σχολείου επιλέξαν μια λέξη με ιδιαίτερη αξία για όλους τους ανθρώπους σε όλον τον κόσμο όπως ειρήνη, ελευθερία, δημοκρατία, δικαιοσύνη κλπ. και την ζωγράφισαν σε χαρτόνι δημιουργώντας έτσι το δικό τους πανό.

Αφού παρακολούθησαν μια μικρού μήκους ταινία  για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου στο σχολείο τους, πραγματοποίησαν στη συνέχεια μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους, μια συμβολική πορεία στο χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης όπου οι πρόεδροι των 12 τμημάτων του σχολείου άφησαν γαρύφαλλα στα κάγκελα της Σχολής.

Στη συνέχεια στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης τραγούδησαν όλοι μαζί το τραγούδι «Ο Δρόμος» του Μάνου Λοΐζου, με την ευχή όλα τα παιδιά του κόσμου και όλοι οι άνθρωποι στον πλανήτη να μπορούν να ζουν ελεύθεροι.

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Στέλλα Δενδηλιάρη, Βέτα Ιωακειμίδου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…