Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Συνολική αναβάθμιση ζητά το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης

Συνολική αναβάθμιση ζητά το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης

0

Θα πραγματοποιηθεί πορεία σήμερα Τετάρτη στις 12:00 η οποία θα καταλήξει στην κεντρική είσοδο του κτιρίου της Αντιπεριφέρειας


Σήμερα Τετάρτη στις 29 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 12:00, το 15μελές Μαθητικό Συμβούλιο οργανώνει πορεία στο κέντρο της πόλης, όπου θα ξεκινήσει από την Πλατεία Ελευθερίας, θα διασχίσει την οδό 28ης Οκτωβρίου με προορισμό την Κεντρική Πλατεία και θα τερματίσει στην κεντρική είσοδο του κτιρίου της Αντιπεριφέρειας.

Τα αιτήματα είναι τα εξής:

1) Ολοκλήρωση των διαδικασιών για την ανέγερση του νέου κτιρίου του Μουσικού Σχολείου.

2) Βελτίωση των υπαρχουσών κτιριακών υποδομών του σχολείου μας, καθώς δεν πληρούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις, ώστε να στεγάσουν ένα μουσικό σχολείο. (θέρμανση, αίθουσες μουσικής).

3) Πλήρης παροχή των απαραίτητων καθηγητών για τα μουσικά μαθήματα.

4) Πιστοποίηση των θεωρητικών μουσικών σπουδών σε κάθε απόφοιτο μουσικού σχολείου.

5) Μοριοδότηση και ποσόστωση στις πανελλήνιες εξετάσεις στα παιδιά που ενδιαφέρονται για τις σπουδές στα μουσικά τμήματα της χώρας.

6) Δημιουργία ενός πεδίου προσανατολισμού, ειδικό για τα μουσικά σχολεία, που θα επιλέγεται από τους μαθητές που ενδιαφέρονται αποκλειστικά για τα τμήματα μουσικών σπουδών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, το οποίο θα συμπεριλαμβάνει και τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

7) Συγγραφή σχολικών μουσικών εγχειριδίων και δωρεάν παραχώρηση από το κράτος.

«Με αφορμή τα παραπάνω αιτήματα της σχολικής μας κοινότητας, ζητούμε και ευελπιστούμε στην στήριξή σας, με την ελπίδα να συμβάλλετε με την παρουσία σας σε αυτήν  την πρωτοβουλία των μαθητών του σχολείου μας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…