Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πανηγυρική η ανοιχτή συνάντηση για το νέο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής ΙΣΝ, με τις εκσκαφές να ξεκινούν στον χώρο

Πανηγυρική η ανοιχτή συνάντηση για το νέο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής ΙΣΝ, με τις εκσκαφές να ξεκινούν στον χώρο

0

Τέλη του 2026 θα ολοκληρωθούν οι εργασίες, δέσμευση από το κράτος για την στελέχωση του Νοσοκομείου με προσωπικό


Στα τέλη του 2026 αναμένεται να ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες για το νέο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής ΙΣΝ, με την προοπτική να γίνει η μεταφορά από το παλιό το συντομότερο, μετά και την εκπαίδευση του παλιού και του νέου προσωπικού του.

Αυτό τονίστηκε κατά την ανοιχτή συνάντηση για το νέο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής ΙΣΝ που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023, στις 18:00, στο Θέατρο REX στην Κομοτηνή.

Ήδη πριν την ανοιχτή συνάντηση, τα στελέχη του Υπουργείου, του ΙΣΝ και της ανάδοχης εταιρείας επισκέφτηκαν το απόγευμα της Τετάρτης τον περιφραγμένο χώρο που θα κατασκευαστεί το νέο Νοσοκομείο, ενώ αναμένεται να ξεκινήσουν τις επόμενες μέρες οι εκσκαφές, με την ΑΒΑΞ να προσδιορίζει την έναρξη του έργου στις 4 Νοεμβρίου.

Το νέο Νοσοκομείο θα έχει 180 κλινικές θέσεις, από τις οποίες 8 εντατικής θεραπείας και άλλες 14 θα είναι έτοιμες να μετατραπούν σε κλίνες αυξημένης φροντίδας εφόσον αυτό χρειαστεί.

Θα υπάρχει παιδιατρικό 16 κλινών και τμήμα νεογνών 5 κλινών, 15 κλίνες ψυχικής υγείας, κλίνες ημερήσιας λειτουργίας, τμήμα επειγόντων περιστατικών που θα εξυπηρετείται από ελικοδρόμιο, εξωτερικά ιατρεία με 15 σταθμούς αιμοκάθαρσης, καθώς και χειρουργικό τμήμα με 6 γενικές χειρουργικές αίθουσες, ένα χειρουργείο μικροεπεμβάσεων και μια αίθουσα ενδοσκοπήσεων, με πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια και βοηθητικές εγκαταστάσεις.

Στη συζήτηση συμμετείχε ο Υφυπουργός Υγείας, κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος υπογράμμισε το πνεύμα καλής συνεργασίας και τη δέσμευση του Υπουργείου Υγείας για τήρηση των υποχρεώσεών του, με μοναδικό γνώμονα τη διασφάλιση της ομαλούς ολοκλήρωσης του έργου. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης εκ μέρους του ΙΣΝ, ο Διοικητικός Διευθυντής του ΙΣΝ, κ. Πάνος Παπούλιας και η εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Διαχείρισης Δωρεών του ΙΣΝ, κα. Ελιάννα Κονιάλη, καθώς επίσης από την κατασκευάστρια εταιρεία ΑΒΑΞ ΑΕ, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος & Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ., κ. Αντώνης Μιτζάλης, ο Διευθυντής του Έργου, κ. Δημήτρης Χασάπης, και η Υποδιευθύντρια του Έργου από την Hill International, κα. Σύλβια Τσιτζιλώνη.

Πληροφορίες από το ρεπορτάζ του Κώστα Μαρκενδούδη/Παρατηρητής της Θράκης

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…