Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ομόφωνα υπέρ της άρσης ασυλίας των 11 βουλευτών των Σπαρτιατών η Επιτροπή Δεοντολογίας

Ομόφωνα υπέρ της άρσης ασυλίας των 11 βουλευτών των Σπαρτιατών η Επιτροπή Δεοντολογίας

0

Είχαν κληθεί από τον Άρειο Πάγο ως ύποπτοι για εξαπάτηση εκλογέων


Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής γνωμοδότησε ομόφωνα υπέρ της άρσης ασυλίας των 11 βουλευτών του κόμματος Σπαρτιάτες, έπειτα από την παρέμβαση του Αρείου Πάγου και την κλήση τους για εξαπάτηση εκλογέων.

Το θέμα παραπέμπεται πλέον στην Ολομέλεια της Βουλής, σε επόμενη συνεδρίασή της, προκειμένου να αποφασίσει την άρση ή μη της ασυλίας των 11 βουλευτών.

Σημειώνεται ότι οι 11 βουλευτές, τόσο στην Επιτροπή όσο και με δηλώσεις τους προς τους δημοσιογράφους, απέρριψαν τις κατηγορίες ότι καθοδηγούνται από τον Ηλία Κασιδιάρη, ενώ υποστήριξαν ότι «το κατηγορητήριο δεν ευσταθεί υπάρχουν όλα τα απτά στοιχεία και η ίδια η πραγματικότητα θα ανατρέψει το αδίκημα» για το οποίο κατηγορούνται.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, η οποία από καιρό διενεργεί προσωπικά εισαγγελική έρευνα μετά τις καταγγελίες του επικεφαλής του συγκεκριμένου πολιτικού φορέα Βασίλη Στίγκα, είχε καλέσει τους έντεκα βουλευτές σε εξηγήσεις για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος, καθώς τους αποδίδει καθοδήγηση από τον έγκλειστο της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…