Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ο Ιερός Ναός του Γηροκομείου Ξάνθης τιμά την Αγία Αικατερίνη

Ο Ιερός Ναός του Γηροκομείου Ξάνθης τιμά την Αγία Αικατερίνη

0

«Εθελοντές της Καρδιάς μας 2023» ο Γεώργιος Κομνηνός και ο αείμνηστος Χρήστος Ζουναρτζίδης


Την μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης της Πανσόφου, τιμά η εκκλησία με επίκεντρο του εορτασμού, τον Ιερό Ναό του Γηροκομείου Ξάνθης.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου και ώρα 18:00 παραμονή της εορτής, θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονος.

Θα ακολουθήσει Περιφορά της Ιεράς εικόνας της Αγίας Αικατερίνης  πέριξ του Γηροκομείου και  «Ανακήρυξη του Εθελοντή της Καρδιάς μας».

Φέτος θα ανακηρυχθούν «ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ 2023» ο Γεώργιος Κομνηνός και ο αείμνηστος Χρήστος  Ζουρνατζίδης. Σε αυτούς τους δύο ανθρώπους οφείλουμε την δημιουργία της «Ομάδας Βοήθειας του Γηροκομείου Ξάνθης» τους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ.

Η ομάδα αυτή σε συνεννόηση με την Διοίκηση του γηροκομείου Ξάνθης, το Δήμο Ξάνθης,  το Δημοκρίτειο  Πανεπιστήμιο Θράκης, το εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ Α.Ε. του ομίλου της JTI (Japan Tobacco International)  καθώς και με ιδιώτες,  προχώρησε στη συλλογή του ελαιόκαρπου, από τα ελαιόδεντρα που βρίσκονται σε ιδιωτικούς,  κοινόχρηστους – Δημόσιους χώρους (πεζοδρόμια, αυλές σχολείων, γήπεδα, κλπ.).Η δράση της συγκομιδής των ελαιών ξεκίνησε το 2017 και συνεχίζεται έως και σήμερα. Όλο το λάδι που παράγεται, δίνεται  στο Γηροκομείο Ξάνθης «Ο Μέγας Βασίλειος» για τις ανάγκες των γερόντων.

Θα είμαστε ες αεί ευγνώμονες.

Ανήμερα της εορτής Σάββατο 25 Νοεμβρίου και ώρα 07:00 έως 10:30 θα τελεστεί Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας, ιερουργούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονος.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα όρια τους οι γιατροί από τις ελλείψεις στα περιφερειακά νοσοκομεία

Δυσαρεστημένοι ένας στους δύο με το ΕΣΥ σύμφωνα με έρευνα της GPO Στο «Ε» μιλούν ο γ.γ. τη…