Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πλήθος κόσμου τίμησε την προστάτιδα του Γηροκομείου, Αγία Αικατερίνη

Πλήθος κόσμου τίμησε την προστάτιδα του Γηροκομείου, Αγία Αικατερίνη

0

Ως ευεργέτρια τιμήθηκε η Αικατερίνη Καραογλάνη για την καθημερινή εθελοντική προσφορά της στους παππούδες του Ιδρύματος

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Γηροκομείου Ξάνθης «Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ» , με την ολοκλήρωση του διήμερου εορτασμού της προστάτιδας του Ιδρύματος Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης της Πανσόφου με επίκεντρο τον Ιερό Ναό του Ιδρύματος την Κυριακή  24 και την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019.

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 στις 18:00 το απόγευμα , εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Εορτής, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου.κ. Παντελεήμονος, με την συμμετοχή κληρικών της Μητροπόλεως, του Προέδρου, του Διοικητικού Συμβουλίου, των ηλικιωμένων, των εργαζομένων, των εθελοντών του Ιδρύματος και πλήθος κόσμου. Προ της Απολύσεως του Εσπερινού, έλαβε χώρα η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης της Πανσόφου τόσο εντός του χώρου του Γηροκομείου, προς αγιασμό των Γερόντων όσο και πέριξ αυτού. Μετά το Πέρας της λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνας στον αύλειο χώρο του Ιδρύματος, ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Γηροκομείου, τίμησαν ως την «ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ ΕΤΟΥΣ 2019», την κ. Αικατερίνη Καραογλάνη για την καθημερινή σχεδόν, εθελοντική και με πολλή αγάπη φροντίδα της προς τους ηλικιωμένους.

Την κυριώνυμο ημέρα της Εορτής, εψάλη ο Όρθρος της Εορτής και τελέστηκε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Ξάνθης και με την παρουσία των τοπικών αρχών, της διοίκησης του Ιδρύματος, των τροφίμων του και πλήθους κόσμου.  Μετά την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε Δεξίωση από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος και προσφορά νηστίσιμου εδέσματος προσφορά της Λιμενικής Αρχής του Πόρτο Λάγος.

Με τις σχετικές ευχαριστίες το ΔΣ του Γηροκομείου σημειώνει: «στους καθιερωμένους πλέον διήμερους εορτασμούς για την προστάτιδα Αγία μας αρωγοί και συμπαραστάτες μας ήταν πολλοί μεμονωμένοι εθελοντές που βοήθησαν πριν, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων εξυπηρετώντας όσο μπορούν καλύτερα όλους εκείνους που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Ιδιαίτερη ήταν η ανταπόκριση επαγγελματιών της πόλης μας που εν μέσω οικονομικής κρίσης προσέφεραν στη γιορτή μας. Με τη χειρονομία τους αυτή συμπαραστέκονται και κάνουν το έργο της σημερινής διοίκησης ευκολότερο, η οποία προσπαθεί πάντα για την καλύτερη αξιοποίηση όλων αυτών των προσφορών. Είναι για μας πραγματικά ιδιαιτέρως σημαντικό ότι συνδράμουν με τον τρόπο τους και συνήθως από το υστέρημά τους, στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουμε όλοι μας, για να επιβιώσει και να «σταθεί» το ίδρυμα και να είναι ακόμη καλύτερη και αξιοπρεπέστατη η διαμονή των παππούδων και των γιαγιάδων μας στα στερνά τους χρόνια».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας είναι λιγότερο ίσα από τα υπόλοιπα

Οι μαθητές των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας εξαιρούνται από την δωρεάν μεταφορά τους προς κ…