Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Μουντιάλ 2034: Η Σαουδική Αραβία αναλαμβάνει τη διοργάνωση – Ήταν η μοναδική υποψήφια χώρα

Μουντιάλ 2034: Η Σαουδική Αραβία αναλαμβάνει τη διοργάνωση – Ήταν η μοναδική υποψήφια χώρα

0

Μετά την απόσυρση της Αυστραλίας


Αντιδράσεις από τη Διεθνή Αμνηστία και το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Η FIFA ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η Σαουδική Αραβία είναι η μόνη υποψήφια για να διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2034, μετά την αποχώρηση της Αυστραλίας. Στη συνέχεια, ο Ινφαντίνο ανέφερε στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο θα πάει στη Σαουδική Αραβία σε έντεκα χρόνια.

Οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων αντέδρασαν έντονα στην επιβεβαίωση του προέδρου της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο, ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2034 θα διεξαχθεί στη Σαουδική Αραβία.

Σε απάντηση στο μήνυμα του Ινφαντίνο, η Διεθνής Αμνηστία κάνει λόγο γι’ «αυτογκόλ» στη FIFA. «Πρέπει να είναι έτοιμη να σταματήσει τη διαδικασία υποβολής προσφορών εάν οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν αντιμετωπιστούν αξιόπιστα», δήλωσε ο Στιβ Κόκμπερν, επικεφαλής οικονομικής και κοινωνικής δικαιοσύνης της Διεθνούς Αμνηστίας.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποκαλεί «ντροπή» τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Σαουδική Αραβία και δήλωσε ότι η FIFA έχει παραβιάσει τους δικούς της κανόνες για τα ανθρώπινα δικαιώματα. «Η Σαουδική Αραβία δεν πρέπει να ανταμείβεται για την καταστολή της», είπε η πρόεδρος Μίνκι Γουόρντεν και συμπλήρωσε. «Δεν είναι δυνατή η ανεξάρτητη παρακολούθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Σαουδική Αραβία λόγω της κυβερνητικής καταστολής. Είναι αδύνατο για τη FIFA να παρακολουθεί και να επιθεωρεί συνεχώς τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Σαουδική Αραβία με βάση τη δική της πολιτική για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η FIFA αποτυγχάνει στην ευθύνη της απέναντι στον κόσμο του ποδοσφαίρου να διεξάγει τις διαδικασίες διαγωνισμού κι επιλογής του Παγκοσμίου Κυπέλλου με ηθικό, διαφανή, αντικειμενικό και αμερόληπτο τρόπο».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Αυλαία την Κυριακή με την 34η αγωνιστική

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές Με την 34 και τελευταία αγωνιστική ολοκληρώνεται το πρωτάθλη…