Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Η Ξάνθη αντιδρά στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Η Ξάνθη αντιδρά στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες

0

«Δεν καταργεί το τέλος επιτηδεύματος που ήταν και προεκλογική εξαγγελία από το 2019, μας κουνάει και το δάχτυλο ως “κλέφτες και φοροφυγάδες” και φέρνει ακόμα ένα νομοσχέδιο-χαράτσι που θα μας γονατίσει ακόμα περισσότερο», αναφέρουν σε ανακοίνωση τους το συντονιστικό των ελεύθερων επαγγελματιών


Η Επιτροπή Αγώνα Επαγγελματιών Ξάνθης, το Σωματείο Κουρέων Κομμωτών Ξάνθης, το Σωματείο Ταξί Ξάνθης και το Σωματείο Επαγγελματιών Φωτογράφων Ν. Ξάνθης προχώρησαν σε κοινή ανακοίνωση με την οποία καταδικάζουν το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και καλούν σε μαζικές κινητοποιήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, στην σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι «η κυβέρνηση δεν επαναφέρει το αφορολόγητο για εξασφαλιστεί ένα ελάχιστο εισόδημα για εμάς, δεν βάζει “χέρι” στις ανεξέλεγκτες αυξήσεις στην Ενέργεια, τις πρώτες ύλες, τα ενοίκια που έχουν εξανεμίσει τα τελευταία δύο χρονιά το εισόδημα μας και δεν παίρνει έστω και ένα μέτρο για τη διαγραφή των χρεών που κουβαλάμε ακόμα από τη 10ετή κρίση και την πολιτική των lockdowns. Δεν καταργεί το τέλος επιτηδεύματος που ήταν και προεκλογική εξαγγελία από το 2019, μας κουνάει και το δάχτυλο ως “κλέφτες και φοροφυγάδες” και φέρνει ακόμα ένα νομοσχέδιο-χαράτσι που θα μας γονατίσει ακόμα περισσότερο».

Τι απαιτούν

 

Τα αιτήματα του κοινού συντονιστικού είναι τα εξής:

 

  • Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο-έκτρωμα για το Φορολογικό.
  • Επαναφορά του ατομικού αφορολόγητου ορίου για τους μη μισθωτούς στα 12.000 ευρώ (όπως ήταν πριν την κρίση), προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος. Προοδευτική αύξηση της φορολογίας στα κέρδη, με μείωση στα χαμηλά εισοδήματα και αύξηση ως το 45% για το μεγάλο κεφάλαιο.
  • Άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, που ήδη είχατε υποσχεθεί να καταργηθεί προεκλογικά. Καμία αναμονή μέχρι το 2025. Κατάργηση της προκαταβολής φόρου για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.
  • Ακατάσχετος επιχειρηματικός λογαριασμός. Κατάργηση των τραπεζικών προμηθειών στις συναλλαγές μέσω POS.
  • Κανένας πλειστηριασμός 1ης κατοικίας και επαγγελματικής στέγης σε φτωχούς επαγγελματίες

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι – Οι νέες προθεσμίες Την αυλαία για την υποβολή τ…