Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ «ΝΑΙ» με επιφυλάξεις από την ΝΔ στην πρόταση του ΚΚΕ για την συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη

«ΝΑΙ» με επιφυλάξεις από την ΝΔ στην πρόταση του ΚΚΕ για την συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη

0

Την Τρίτη 7 Νοεμβρίου το ΚΚΕ πρότεινε την συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για την διερεύνηση  του εγκλήματος των Τεμπών και όλων των πτυχών που σχετίζονται με αυτό


«Ναι» στην πρόταση του ΚΚΕ για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη λέει η Νέα Δημοκρατία, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Η ΚΟ της ΝΔ θα ψηφίσει υπέρ της πρότασης επιφυλασσόμενη με το περιεχόμενο της πρόταση του ΚΚΕ» πρόσθεσε ο κ. Μαρινάκης.

«Το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών μας απασχολεί όλους. Αυτό το αποδεικνύουν και οι κινήσεις της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή ανέλαβε και μερίδιο διαχρονικών ευθυνών», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η πρόταση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ

Την Τρίτη 7 Νοεμβρίου το ΚΚΕ πρότεινε την συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για την διερεύνηση  του εγκλήματος των Τεμπών και όλων των πτυχών που σχετίζονται με αυτό.

Αναλυτικότερα, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ τόνισε ότι «Το έγκλημα των Τεμπών  στο οποίο έχασαν την ζωή τους 57 άνθρωποι, κυρίως νέοι και συγκλόνισε τη χώρα και το λαό μας, επιβάλλεται να εξεταστεί σε βάθος και στην κατεύθυνση αυτή το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή υπογράμμισε ότι επιβάλλεται η διερεύνησή του με όλους τους τρόπους ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες,  πολιτικές και ποινικές, σε όλους τους υπεύθυνους,  όπου αυτές υπάρχουν». Επίσης πρόσθεσε «τα αναμφισβήτητα εγκληματικά λάθη και παραλείψεις των άμεσα εμπλεκομένων στο ατύχημα  δεν μπορούν να κρύψουν τις βαθύτερες αιτίες που τροφοδοτούν τα εγκλήματα αυτά. Επανειλημμένα το ΚΚΕ προειδοποιούσε και μέσα στην βουλή για τους κινδύνους αυτούς από  την πολιτική της απελευθέρωσης των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών που προωθούσε η ΕΕ. Γιατί είναι στα πλαίσια αυτής ακριβώς της πολιτικής που  αυξήθηκαν τα σιδηροδρομικά ατυχήματα τα τελευταία χρόνια και  έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για «ένα πιο μεγάλο δυστύχημα που έρχεται», όπως προειδοποιούσε η συνδικαλιστική παράταξη του ΚΚΕ στον χώρο αυτόν, 20 μόλις μέρες πριν το έγκλημα των Τεμπών».

Στο δεύτερο σκέλος της πρότασης, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ αναφέρθηκε στην ευθύνη της Ε.Ε., καθώς, όπως αναφέρεται εντός της πρότασης, η πολιτική της απελευθέρωσης των συγκοινωνιών, την οποία όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις την έχουν υλοποιήσει μέχρι κεραίας.

«Παρά την αρνητική εμπειρία που υπάρχει από το παρελθόν από την λειτουργία αυτών των Εξεταστικών Επιτροπών λόγω του συσχετισμού των δυνάμεων, το ΚΚΕ θα κάνει ότι μπορεί για την διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών και μέσα από την συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής.

Για τους λόγους αυτούς η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ:

Προτείνει σύμφωνα με το άρθρο 68 παρ.2  εδάφια γ και δ σε συνδυασμό με το άρθρο 144 παρ. 5 εδάφιο β του Κανονισμού της Βουλής, την συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει όλες τις παραπάνω πλευρές που σχετίζονται με  το έγκλημα των Τεμπών με τους 57 νεκρούς και τους 85 και πλέον τραυματίες», προτείνεται εν κατακλείδι.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αντίδραση και από το ΚΙΕΦ για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Κάνει λόγο και για συγκάλυψη στην υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών   Ανακοίνωση εξ…