Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Έρευνα στα Πομακοχώρια του νομού Ξάνθης: Οι Πομάκες γυναίκες στο επίκεντρο

Έρευνα στα Πομακοχώρια του νομού Ξάνθης: Οι Πομάκες γυναίκες στο επίκεντρο

0

Η ερευνητική ομάδα «Ženski glas, ένας διττός αποκλεισμός» θα παρουσιάσει την έρευνα το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023 στην Οικία του Μάνου Χατζιδάκι στις 19:00


Η ερευνητική ομάδα «Ženski glas*, ένας διττός αποκλεισμός», πραγματοποίησε μια ποιοτική έρευνα στα Πομακοχώρια του νομού Ξάνθης, δίνοντας έμφαση στον γυναικείο πληθυσμό της περιοχής. Η ομάδα ασχολήθηκε με διάφορες θεματικές όπως η προσβασιμότητα στην υγεία και την εκπαίδευση, την θέση που έχουν οι γυναίκες στην πομακική κοινωνία καθώς και στην κοινωνία της Ξάνθης. Επίσης τα μέλη ασχολήθηκαν με τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις που δημιουργούνται γύρω από την γυναίκα πομακικής καταγωγής.

Στόχος της έρευνας αυτής είναι να ακουστούν οι φωνές των γυναικών και να ενδυναμωθούν. Παράλληλα, ως στόχος έχει οριστεί και η ενημέρωση του ευρύτερου πληθυσμού για ζητήματα περιθωριοποίησης ένταξης και αποκλεισμού λόγου φύλου, θρησκείας και καταγωγής. Κύριο μέλημα του παρόντος έργου είναι να δώσει φωνή στα αιτήματα και τους προβληματισμούς των γυναικών που ανήκουν στην φυλή των Πομάκων, να εξοστρακίσει πεποιθήσεις περιθωριοποίησης ,αποκλεισμού και στερεοτύπων.

Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023 στην Οικία του Μάνου Χατζιδάκι στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του έργου καθώς και η ανάλυση της έρευνας.

*Ženski glas: γυναικεία φωνή στην πομακική διάλεκτο

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…