Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Έρχεται προκήρυξη για 4.000 μόνιμες προσλήψεις στο δημόσιο

Έρχεται προκήρυξη για 4.000 μόνιμες προσλήψεις στο δημόσιο

0

Βγαίνει σε λίγες εβδομάδες μέσω ΑΣΕΠ


Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Θάνος Παπαϊωάννου, άνοιξε τα χαρτιά του για τους επόμενες προκηρύξεις που έρχονται για μόνιμες προσλήψεις στο δημόσιο.

Ο κ. Παπαϊωάννου μεταξύ άλλων τόνισε ότι «οι επιτυχόντες δεν σημαίνει ότι είναι και διοριστέοι, αντιστοιχούν στον αριθμό των θέσεων».

Ερωτηθείς γιατί δεν διορίζονται όσοι έχουν περάσει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ ο κ. Παπαϊωάννου απάντησε ότι στον τελευταίο γραπτό διαγωνισμό του Μαρτίου έχουν βγει οι δυο από τις τρεις βασικές προκηρύξεις για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και τους τεχνολογικής εκπαίδευσης 1.400 θέσεις περίπου, ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα βγει και η προκήρυξη για περισσότερες από 4.000 μόνιμες θέσεις στο δημόσιο που αφορούν επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

«Δεν πρέπει να αγωνιούν οι επιτυχόντες του διαγωνισμού» διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ. Οι επιτυχόντες δεν σημαίνει ότι είναι και διοριστέοι, αντιστοιχούν στον αριθμό των θέσεων, διευκρίνισε πάντως.

Σχετικά με τους επιτυχόντες του διαγωνισμού, του 2008 που είναι αδιόριστοι, τόνισε ότι πρόκειται για ιστορία που δεν πρόκειται να επαναληφθεί στο μέλλον. Ας απομυθοποιήσουμε τον αριθμό που δεν έχουν αποκατασταθεί επαγγελματικά μέχρι τώρα, είπε ο κ. Παπαϊωάννου.


ΔΥΠΑ: Επίδομα 479 ευρώ που ελάχιστοι γνωρίζουν

Ξεκινούν άμεσα οι αιτήσεις-Ποιους αφορά – Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Το ποσό των 479 ευρώ για χρονικό διάστημα τριών μηνών, θα λάβει ειδική κατηγορία ασφαλισμένων από τη ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ), με τη μορφή επιδόματος. Ξεκινούν άμεσα οι αιτήσεις.

Πρόκειται για οικονομική ενίσχυση 1.437 ευρώ με το πέρας του επιδόματος, τα οποία ο δικαιούχος μπορεί να λάβει με την υποβολή μιας απλής αίτησης.

Η υποβολή αιτήσεων θα πραγματοποιηθεί από την 1η Νοεμβρίου έως τις 28 (29) Φεβρουαρίου από τους δικαιούχους στα καταστήματα της ΔΥΠΑ στις εκάστοτε περιοχές, αφού πρώτα έχει εκδοθεί Δελτίο Ανεργίας. Από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης εξαρτάται η ημερομηνία έναρξης της επιδότησης.

ΔΥΠΑ: Ποιοι οι δικαιούχοι

Το παραπάνω επίδομα, αφορά ασφαλισμένους που έχουν απασχοληθεί σε συγκεκριμένο (κρίσιμο) χρονικό διάστημα ως ξεναγοί και είναι δυνατόν να λάβουν τακτική επιδότηση ανεργίας με ιδιαίτερους όρους που ρυθμίζονται από την ΥΑ 34061/12.11.99.

ΔΥΠΑ: Οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται

Η Τακτική Επιδότηση Ανεργίας της ειδικής κατηγορίας των Ξεναγών, χορηγείται, με την τήρηση των παρακάτω προϋποθέσεων:

-έχουν την ιδιότητα του ξεναγού κατά το χρόνο της επιδότησης (διαθέτουν δηλ. δελτίο ταυτότητας για επαγγελματίες ξεναγούς)

-έχουν πραγματοποιήσει εκατό (100) τουλάχιστον πλασματικές ημέρες ασφάλισης στον κλάδο κατά το προηγούμενο της παροχής ημερολογιακό έτος (κρίσιμο χρονικό διάστημα)

το ετήσιο ατομικό εισόδημά τους (όχι οικογενειακό) από μισθωτές υπηρεσίες κατά το προηγούμενο της επιδότησης φορολογικό έτος δεν υπερβαίνει συγκεκριμένο ύψος, το οποίο κάθε έτος προσαυξάνεται κατά 293,47€. Για το φορολογικό έτος 2022 το όριο εισοδήματος ανέρχεται σε 18.782,10 €,

-έχουν την ιδιότητα του ανέργου κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για επιδότηση (δεν απασχολούνται σε άλλον εργοδότη, δεν αυτοαπασχολούνται, είναι ικανοί και διαθέσιμοι στην αγορά εργασίας), χωρίς να απαιτείται η προσκόμιση εντύπου λύσης/λήξης της εργασιακής σχέσης, διότι ο ΕΟΤ υπέχει έναντι του e-ΕΦΚΑ υποχρεώσεις εργοδότη απέναντί τους και τους ασφαλίζει με τρόπο πλασματικό.

ΔΥΠΑ: Η έναρξη και η καταβολή του επιδόματος

Για την έναρξη της επιδότησης, σημαντικό ρόλο παίζει το ακριβές διάστημα, μέσα στο οποίο υποβλήθηκε η αίτηση:

-Αν η αίτηση υποβληθεί κατά το διάστημα από 01.11 έως 31.12, η επιδότηση έχει ως ημερομηνία έναρξης την 01.12.

-Αν η αίτηση υποβληθεί από τη 01.01 έως την 28(29).02, η επιδότηση έχει ως ημερομηνία έναρξης την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.


Αναρτήθηκε το μητρώο ωφελουμένων για τον νέο κύκλο κατάρτισης σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες

 Ξεκίνησαν από χθες  οι αιτήσεις παρόχων

Αναρτήθηκε χθες Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023, το μητρώο ωφελούμενων ανέργων του νέου κύκλου κατάρτισης της ΔΥΠΑ «Βάζω το μέλλον μου σε πρόγραμμα», με στόχο την αναβάθμιση των ψηφιακών και πράσινων δεξιοτήτων τους, στον ιστότοπο της ΔΥΠΑ dypa.gov.gr καθώς και στον ιστότοπο voucher.gov.gr. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν με τον αριθμό ΚΑΥΑΣ (Κωδικό Αριθμό Υποβολής Αίτησης Συμμετοχής) που έλαβαν κατά την υποβολή της αίτησής τους. Μετά τη διαμόρφωση του μητρώου παρόχων κατάρτισης και πιστοποίησης, στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση σχετικά με την έναρξη της επιλογής των προσφερόμενων προγραμμάτων κατάρτισης που επιθυμούν οι ωφελούμενοι να παρακολουθήσουν από τη λίστα των εγκεκριμένων προγραμμάτων και σύμφωνα με το εκπαιδευτικό επίπεδο, καθώς και με τα λοιπά ακαδημαϊκά προσόντα που έχουν δηλώσει. Επίσης, ξεκίνησε η επικαιροποίηση των στοιχείων συμμετοχής των Παρόχων Κατάρτισης (των ΚΕΔΙΒΙΜ των πανεπιστημίων και των αδειοδοτημένων ΚΔΒΜ) και των Παρόχων Πιστοποίησης, που πληρούν τις προϋποθέσεις σύμφωνα με τα οριζόμενα στην πρόσκληση του έργου, με τους κωδικούς που ήδη διαθέτουν στο ΠΣ Voucher. Συγκεκριμένα, η διαδικασία θα παραμείνει ενεργή:

  • Για τους παρόχους κατάρτισης από 31/10/2023 έως 3/11/2023
  • Για τους παρόχους πιστοποίησης από 7/11/2023 έως 9/11/2023

Οι πάροχοι που δεν επιθυμούν να συμμετέχουν στη δράση, πρέπει να δηλώσουν τη μη συμμετοχή τους στέλνοντας Υπεύθυνη Δήλωση του Νόμιμου Εκπροσώπου (μέσω gov.gr) στις εξής ηλεκτρονικές διευθύνσεις (e-mails) κατά το διάστημα από  31/10/2023 έως 3/11/2023:

ΚΕΔΙΒΙΜ ΑΕΙ: paroixoikedivimaei@dypa.gov.gr

ΚΔΒΜ: paroxoikdvm@dypa.gov.gr

Πάροχοι πιστοποίησης: paroxoipistopoiisis@dypa.gov.gr

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU και έχει ως στόχο τη διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων για την ταχύτερη εργασιακή επανένταξή τους, στο πλαίσιο της ψηφιακής και πράσινης μετάβασης της οικονομίας. Ο κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης, συνολικής διάρκειας έως 200 ώρες. Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, οι ωφελούμενοι θα συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων από ανεξάρτητους φορείς και όσοι επιτύχουν θα λάβουν το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος που ανέρχεται σε έως 1.000 ευρώ (5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης). Με συνολικό προϋπολογισμό 302 εκατ. ευρώ, η δράση κατάρτισης ανέργων αποτελεί τη μεγαλύτερη δράση Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης που έχει υλοποιηθεί ποτέ στη χώρα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τις διευθύνσεις:

https://www.dypa.gov.gr/proghrammata-katartisis-ghia-to-tamio-anakampsis

https://www.voucher.gov.gr/


Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αναβαθμίζεται το Κέντρο Υγείας Αβδήρων

Αποκτά μόνιμο ασθενοφόρο μετά από 5 χρόνια Ξεκίνησαν οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης κ…